Scholen

Dagbesteding en stages

Boerderij Daalhoeve werkt samen met de Jan Baptistschool in Maastricht. Deze school biedt speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Zij komen op regelmatige tijden meewerken op de boerderij. 

Ook kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs bij Boerderij Daalhoeve hun maatschappelijke stage volgen. Vanwege het brede aanbod aan activiteiten op de boerderij kunnen zij zo kennis maken met meerdere aspecten van vrijwilligerswerk en de belangrijke rol van een maatschappelijke voorziening in een buurt. De leerlingen worden goed begeleid en krijgen duidelijke opdrachten. 

Verder biedt Daalhoeve de mogelijkheid een vakgerichte stage te volgen op het gebied van dierverzorging en hulpverlening (zie ook onder 'Vrijwilligers en stagiaires'). We werken hiervoor samen met Vista College, Hogeschool Zuyd en UCLL Hogeschool voor Moving Minds in Hasselt. 

Dagbesteding en stages

Educatie algemeen

Op ons terrein kunnen kinderen kennis maken met de herkomst van ons voedsel. Daarvoor hebben we de Eetbare Loper ingericht. Dit is een wandeling over ons boerderijterrein langs allerlei eetbare gewassen die in onze streken voorkomen. Zo laten wij kinderen kennismaken met waar het gezonde voedsel op hun bord vandaan komt en hoe het groeit. Uiteraard kan dat alleen in het groeiseizoen van de verschillende groente- en fruitsoorten. De wandeling begint bij ons Bijenhuis en loopt onder meer langs fruitgewassen (hoogstam en leifruit), groene asperges en lindenbomen. 

Educatie algemeen

Educatieve activiteiten

Wij ontwikkelen momenteel een eigen aanbod van specifieke educatieve activiteiten. Zodra dit gereed is, vindt u ons aanbod op deze plek op onze website.