Zorgboerderij

Boerderij Daalhoeve is een unieke combinatie van kinder- en zorgboerderij. Als kinderboerderij trekken wij veel bezoekers en hebben wij een gevarieerd dierenbestand. Daarnaast zijn wij actief op diverse buitenterreinen. Wij kunnen hierdoor dagbesteding bieden met een grote variatie aan werkzaamheden, op verschillende plekken. Voor elk wat wils: met of zonder dieren, wel of niet in het groen, op een stille of drukkere plek. Dat en onze persoonsgerichte aanpak maakt dat wij zorg op maat kunnen leveren.

Wij bieden dagbesteding aan deelnemers en/of vrijwilligers die via de Wmo bij ons binnenkomen of via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De dagbesteding onder de WLZ kan worden geregeld via een Persoonsgebonden Budget of via ‘zorg in natura’. Voor de administratieve en financiële afhandeling van de zorg in natura werken wij samen met de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Ons lidmaatschap garandeert dat wij voldoen aan kwaliteitscriteria, waardoor de zorg bij ons in goede handen is. Zo beschikken wij over het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’.

Ons zorgteam bestaat uit een psychologe, ergotherapeut en twee agogisch medewerkers. De kern van onze persoonsgerichte zorg is dat wij deelnemers niet behandelen als cliënten maar als mensen. Wij richten ons niet op de beperking, maar gaan samen op zoek naar hoe een deelnemer kan leren omgaan met zijn/haar beperking, en vooral naar wat hij/zij wél kan. Daarbij werken we in kleine, veilige en geborgen teams, waarin sterk aan zwak wordt gekoppeld. Wekelijks bespreken wij in het zorgteam hoe het met de deelnemers gaat en of er eventueel reden is iets te veranderen in de begeleiding en/of werkzaamheden.

Heeft u interesse in dagbesteding op Daalhoeve? Neem dan contact op met psychologe Marie Biesmans, 06 – 57 92 69 90. Zij kan u alle informatie verstrekken en doet ook de intake gesprekken met zorgdeelnemers. U kunt ook een mail sturen naar marie@daalhoeve.nl

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-do 10:00 - 17:00
vr
10:00 - 19:00
za 10:00 - 21:00
zo 10:00 - 19:00