Particulieren en groepen

We zijn er ook voor
Iets anders?
Wij hebben activiteiten voor diverse doelgroepen. Bent u op zoek naar een aparte activiteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lekker rondstruinen en spelen

Kinderen en hun vaders, moeders, ooms, tantes, opa's of oma's kunnen bij ons in alle vrijheid rondstruinen om kennis te maken met al het leven op en rond de boerderij. Wij vragen geen entreegeld en juichen het van harte toe als de dieren die dat lekker vinden geaaid worden. Wel vragen we u om niet zelf de dieren te voeren. U kunt in de boerderijwinkel zakjes voer kopen voor € 0,35 per stuk (3 voor € 1,-). De kinderen kunnen zich verder uitleven op de speeltoestellen aan de achterzijde van de boerderij en het balanceerpad elders op het terrein.

Als u tijdens uw bezoek iets wilt weten over de dieren of de boerderij in het algemeen, schiet dan een van onze medewerkers aan. Ze zijn te herkennen aan het logo van Boerderij Daalhoeve op hun werkkleding.

Dieren knuffelen

Wij hebben in onze boerderij twee stallen waarin de kleintjes kunnen knuffelen met dieren, namelijk mini-varkens, Duitse reuzen (dat zijn konijnen) en cavia's. Al deze dieren vinden het heerlijk te worden geknuffeld.

Kinderfeestjes

Organiseer uw kinderfeestje op Daalhoeve. We bieden ze aan in drie arrangementen. Elk arrangement heeft de volgende drie onderdelen: ZOO-time (een voederpresentatie met meer uitleg over onze dieren), borstelen van mini-paardjes en iets te drinken (ranja en/of water). De arrangementen verschillen in wat we daarnaast nog te eten aanbieden. Dat kan een broodje knakworst zijn, een pannenkoek of frieten met een snack. Verder is er nog de mogelijkheid van een fotospeurtocht en een programma met onze kleine kerkuil. Raadpleeg voor verdere informatie deze folder. Hou er daarbij - in afwachting van een nieuwe folder - rekening mee dat alle prijzen met een euro zijn verhoogd en dat de pony- en ezelritjes zijn vervallen.

Om een kinderfeestje aan te vragen, kunt u hier een formulier downloaden om uit te printen.

U kunt de folder en het formulier uiteraard ook meenemen op de boerderij.

Kinderfeestjes

Feesten en ontvangsten

Wij stellen onze boerderij - de middenstal en in de zomer ook de feestweide - graag ter beschikking als u iets te vieren of gedenken heeft. Denk aan boerenlunches, koffietafels, een boerenbuffet, reünies of feestjes. Voor het organiseren hiervan maakt u met ons afspraken op maat.

Wij hanteren overdag normaal een gebruiksvergoeding vanaf € 50 per dagdeel. In de avonduren, na de openingstijden van de boerderij, is de vergoeding vanaf € 150. De precieze hoogte hangt af van de omvang van uw gezelschap en de duur van het feest of de ontvangst. De consumpties rekent u altijd apart af. Voor meer informatie neemt u contact op per telefoon of per mail naar info@daalhoeve.nl. Zet in het laatste geval uw telefoonnummer erbij zodat we u kunnen terugbellen.  

Feestjes en ontvangsten

Kennismaken met ons voedsel

Op ons terrein kunnen kinderen kennis maken met de herkomst van ons voedsel. Daarvoor richten we ieder seizoen op het voorplein een moestuin in. Op het terrein zelf hebben we de Eetbare Loper ingericht. Dit is een wandeling over ons boerderijterrein langs allerlei eetbare gewassen die in onze streken voorkomen. Zo laten wij kinderen kennismaken met waar het gezonde voedsel op hun bord vandaan komt en hoe het groeit. Uiteraard kan dat alleen in het groeiseizoen van de verschillende groente- en fruitsoorten. De wandeling begint bij ons Bijenhuis.

Inzamelen restmaterialen

Steun ons en anderen door het inleveren op de boerderij van uw afgedankte kleding en oud-ijzer.

Rechts aan de voorkant van de boerderij vindt u een kledingcontainer. Wij ontvangen van de kledinginzamelaar een vergoeding van € 0,15 voor iedere ingeleverde kilo kleding. U steunt ons dus door uw afgedankte kleding bij ons in te leveren.

Naast de kledingcontainer vindt u ook een bak voor het inzamelen van oud-ijzer.

Uw buurtgenoten ontmoeten

De wijk Daalhof in Maastricht-West heeft weinig ontmoetingsplaatsen. Daalhoeve voorziet in deze voor een buurt belangrijke ontmoetingsfunctie. U treft uw buurtgenoten tijdens een wandelingetje over het terrein, in de Koojstal of op ons ruime, deels overdekte achterterras, dat grenst aan de speeltuin.

Wandelen en fietsen

Vanaf Boerderij Daalhoeve kunt u diverse beschreven fiets- en wandelroutes maken. Er zijn twee makkelijke en autoluwe fietsroutes van 22 km richting Millen en Lanaken, en één moeilijker route van 40 km naar en van Alden Biesen (zie foto). We hebben ook drie wandelroutes: van 7,5 km (in te korten tot 6 km) met mooi uitzicht op Daalhof en een wandeling van 6 km langs tien beelden en monumenten in de openbare ruimte in de omliggende buurten Daalhof, Belfort, Hazendans en Pottenberg. Deze 'cultuurwandeling' voert onder meer langs beelden van Raf Verjans, Henk Visch en Fons Bemelmans.

U begint en eindigt uw wandeling of fietstocht natuurlijk met een hapje en drankje in onze Koojstal of op de terrassen buiten. In de Koojstal zijn ook de beschrijvingen te vinden.

Wandelen en fietsen

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-do 10:00 - 17:00
vr, za & zo
10:00 - 19:00