Particulieren en groepen

Lekker rondstruinen en spelen

Kinderen en hun vaders, moeders, ooms, tantes, opa's of oma's kunnen bij ons in alle vrijheid rondstruinen om kennis te maken met al het leven op en rond de boerderij. Wij vragen geen entreegeld en juichen het van harte toe als de dieren die dat lekker vinden geaaid worden. Wel vragen we u om niet zelf de dieren te voeren. U kunt in de boerderijwinkel zakjes voer kopen voor € 0,35 per stuk. De kinderen kunnen zich verder uitleven op de speeltoestellen aan de achterzijde van de boerderij en het balanceerpad elders op het terrein.

Als u tijdens uw bezoek iets wilt weten over de dieren of de boerderij in het algemeen, schiet dan een van onze medewerkers aan. Ze zijn te herkennen aan het logo van Boerderij Daalhoeve op hun werkkleding. 

Lekker rondstruinen en spelen

Kinderfeestjes

Organiseer uw kinderfeestje op Daalhoeve. We bieden ze aan in drie arrangementen. Elk arrangement heeft de volgende drie onderdelen: ZOO-time (een voederpresentatie met meer uitleg over onze dieren), pony- en ezelritjes en iets te drinken (ranja en/of water). De arrangementen verschillen in wat we daarnaast nog te eten aanbieden. Dat kan een broodje knakworst zijn, een pannenkoek of frieten met een snack. Verder is er nog de mogelijkheid van een fotospeurtocht en een programma met onze kleine uilen. Raadpleeg voor verdere informatie deze folder. Hou er daarbij wel rekening mee dat de ochtendtijden voor ZOO-time en de pony- en ezelritjes zijn vervallen. ZOO-time wordt dus alleen gegeven om 14.00 uur, de pony- en ezelritjes om 14.30 uur.

Om een kinderfeestje aan te vragen, kunt u hier een formulier downloaden om uit te printen. 

U kunt de folder en het formulier uiteraard ook meenemen op de boerderij. 

Kinderfeestjes

Feestjes en ontvangsten

Wij stellen onze boerderij graag ter beschikking als u iets te vieren of gedenken heeft. Denk aan boerenlunches, koffietafels, een boerenbuffet, reünies of feestjes. Voor het organiseren hiervan maakt u met ons afspraken op maat. 

Wij hanteren in de weekenden overdag een gebruiksvergoeding van € 45 per dagdeel. Door de week is dit gratis. In de avonduren, na de openingstijden van de boerderij, is de vergoeding € 150. Voor meer informatie neemt u contact op per telefoon (dinsdag tot en met zaterdag) of per mail naar info@daalhoeve.nl. Zet in het laatste geval uw telefoonnummer erbij zodat we u kunnen terugbellen.  

Feestjes en ontvangsten

Inzamelen restmaterialen

Steun ons en anderen door het inleveren op de boerderij van uw afgedankte kleding, kleine elektrische apparaten, kapotte spaar- en ledlampen en oud-ijzer.

Achter de toegangspoort van de boerderij vindt u een kledingcontainer. Wij ontvangen van de kledinginzamelaar een vergoeding van € 0,15 voor iedere ingeleverde kilo kleding. U steunt ons dus door uw afgedankte kleding bij ons in te leveren. 

U doet hetzelfde door bij ons uw afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaar- en ledlampen in te leveren. Wij werken samen met Wecycle, de organisatie die zorgt voor een zinvol hergebruik van elektrisch afval. Deze samenwerking is onderdeel van het educatieve programma van Wecycle. Kinderen kunnen zo al op jonge leeftijd kennis nemen van de noodzaak van recycling van elektrisch afval. Voor onze samenwerking met Wecycle ontvangen wij een jaarlijkse bijdrage van € 250. U vindt de verzamelbak voor de apparaten en lampen direct achter de poort.

De laatste jaren waren wij steeds succesvol met het inzamelen voor Wecycle. Bijna elk jaar behoren wij tot de drie kinderboerderijen in Nederland die het meeste afval inzamelen. Dat levert elke keer een extra sponsorbijdrage op van € 250. 

Inzamelen restmaterialen

Uw buurtgenoten ontmoeten

De wijk Daalhof in Maastricht-West heeft weinig ontmoetingsplaatsen. Daalhoeve voorziet in deze voor een buurt belangrijke ontmoetingsfunctie. U treft uw buurtgenoten tijdens een wandelingetje over het terrein, in de Koojstal of op ons ruime, deels overdekte achterterras, dat grenst aan de speeltuin. 

Uw buurtgenoten ontmoeten

Wandelen en fietsen

Vanaf Boerderij Daalhoeve kunt u diverse beschreven fiets- en wandelroutes maken. Er zijn twee makkelijke en autoluwe fietsroutes van 22 km richting Millen en Lanaken, en één moeilijker route van 40 km naar en van Alden Biesen (zie foto). We hebben ook drie wandelroutes: van 7,5 km (in te korten tot 6 km) met mooi uitzicht op Daalhof en een wandeling van 6 km langs tien beelden en monumenten in de openbare ruimte in de omliggende buurten Daalhof, Belfort, Hazendans en Pottenberg. Deze 'cultuurwandeling' voert onder meer langs beelden van Raf Verjans, Henk Visch en Fons Bemelmans.

U begint en eindigt uw wandeling of fietstocht natuurlijk met een hapje en drankje in onze Koojstal of op de terrassen buiten. In de Koojstal zijn ook de beschrijvingen te vinden.

Wandelen en fietsen