Maatschappelijke instellingen

Dagbesteding

Boerderij Daalhoeve is naast een kinderboerderij ook een centrum voor maatschappelijke participatie en re-integratie. Wij bieden aan maatschappelijke instellingen de mogelijkheid om hun cliënten op de boerderij een zinvolle dagbesteding aan te bieden. Momenteel werken op Daalhoeve cliënten mee van onder meer Radar, COA, Buro HALT, Stichting Koraal, Talent, de sociale dienst van de gemeente Maastricht, Mondriaan, MET GGZ, Levanto, Annex, Xonar, Kracht in Zorg, Qwyll jobcoaching, Wijkleerbedrijf en Stichting Reclassering. 

Over de inzet van deze cliënten op de boerderij maken wij met de betreffende instellingen goede afspraken. Zij worden goed begeleid en ontvangen duidelijke opdrachten. Daarnaast werken ze in een beschermde omgeving, waarin iedereen de kans krijgt te functioneren op het niveau dat hij of zij aankan. 

Wij spreken op de boerderij zelf bewust niet over cliënten, maar over vrijwilligers. Zo maken wij 'aan de poort' geen onderscheid en komt iedereen met dezelfde status naar binnen. Vrijwilligers kunnen bij ons op tal van manieren binnenkomen: door zelf contact te zoeken of via een maatschappelijke instelling, het UWV (onder meer 'wajongers'), de sociale dienst, het sociaal team, het asielzoekerscentrum, etc. 

Dagbesteding