Nieuws van de boerderij

Daalhoeve vierde met Wecycle

6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer
Lammetjesdagen in volle gang

24 januari 2018

Op 9 januari is op onze boerderij het eerste lammetje geboren. Daarmee zijn de Lammetjesdagen van 2018 echt van start gegaan. Ze gaan door tot in maart.

Lees meer
Daalhoeve wint Groene Duim van IVN

19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen

16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017

12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer
Hoog bezoek van Sinterklaas

5 november 2017

Op zondag 26 november krijgen wij hoog bezoek. Dan komt Sinterklaas naar Daalhoeve. Hij wordt verwacht om 13 uur en blijft tot 14.30 uur.

Lees meer
Bomen gesnoeid

5 november 2017

Op dinsdag 31 oktober zijn op ons terrein de bomen gesnoeid langs de Alesiahof. Verder zijn op het terrein drie bomen omgehakt omdat ze ziek waren.

Lees meer
Halloween 28 oktober

15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve

29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters

29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer
Afscheid van de nandoe's

15 september 2017

Vandaag hebben wij afscheid genomen van onze drie nandoe's. Ze zijn teruggebracht naar de fokker.

Lees meer
Gratis snoeicursus

4 september 2017

IKL geeft op dinsdag 19 en woensdag 20 september een gratis cursus snoeien van hoogstam fruitbomen. De cursus is bedoeld voor onze vrijwilligers, maar de overgebleven plekken zijn vrij voor iedereen.

Lees meer
Daalhoeve heeft eigen schaapskudde

12 augustus 2017

Boerderij Daalhoeve heeft sinds kort een eigen schaapskudde. We hebben hiervoor de schapen overgenomen van onze beheerder Ralph Frissen. De kudde bestaat uit zo'n 150 ooien.

Lees meer
Daalhoeve stopt met dierenpension

16 juli 2017

Daalhoeve heeft besloten om te stoppen met het opvangen van konijntjes en cavia's tijdens de vakantieperiodes. Mensen die hun reserveringen voor dit jaar al hebben staan, mogen uiteraard nog komen!

Lees meer
Ponykamp op Daalhoeve

5 juli 2017

Na het grote succes van vorig jaar houden we ook dit jaar weer een ponykamp. Dit vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus. Inschrijven kan tot 24 juli. Wees er snel bij, want VOL=VOL.

Lees meer
Foto-expositie ter ere van 40-jarig bestaan

5 juli 2017

De kinderboerderij op Daalhoeve bestaat dit jaar 40 jaar en dat gaan we vieren. Van dinsdag 25 juli tot en met zondag 6 augustus is in het klaslokaal een foto-expositie te zien over 40 jaar Daalhoeve.

Lees meer
Zomercursus schilderen

5 juli 2017

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli kunnen kinderen op onze boerderij een zomercursus schilderen volgen. Dagelijks van 10 tot 12 uur, de kosten bedragen € 110, incl. materialen en consumpties.

Lees meer
Lekkere Tapas op Vaderdag

16 juni 2017

Deze zondag, op Vaderdag, serveren we heerlijke tapas. Kom langs en geniet van diverse Spaanse lekkernijen zoals schapenkaas, souvlaki spiesjes en mini-hamburgertjes.

Lees meer
Plantjesdag gaat niet door

21 mei 2017

De voor aanstaande zondag 28 mei geplande Plantjesmarkt kan dit jaar niet doorgaan. We hebben helaas onvoldoende plantgoed kunnen krijgen.

Lees meer
Schaapscheren op Moederdag

2 mei 2017

Op zondag 14 mei komt ter ere van moederdag de schaapscheerder weer langs. Daarnaast organiseren we voor de kinderen een leuke activiteit voor hun moeders.

Lees meer
Nieuw: biggen van onze Nederlandse landvarkens

2 mei 2017

In april zijn onze Nederlandse landvarkens Nelleke en Nien samen bevallen van maar liefst 28 biggen. Een primeur voor Daalhoeve.

Lees meer
Ophokplicht voorbij

2 mei 2017

Sinds 19 april gelden er op de Nederlandse kinderboerderijen geen beperkende maatregelen meer ter voorkoming van de vogelgriep. Goed nieuws voor Daalhoeve en onze vogels.

Lees meer
Kikkerdrilmiddag 12 april

11 april 2017

Zelf thuis dikkopjes verzorgen tot het kleine kikkertjes zijn? Dat kan door op woensdagmiddag 12 april op de boerderij kikkerdril te komen halen. Neem wel een schoon jampotje mee!

Lees meer
Vogelgriep

21 maart 2017

We hebben van een aantal moeders vernomen dat ze zich ongerust maken over eventuele vogelgriep op de boerderij. Daar is geen reden voor. Er is geen vogelgriep in Limburg.

Lees meer
Joost vrijwilliger van het jaar

21 maart 2017

Onze voorzitter Joost Nijssen is op zaterdag 11 maart uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar in de categorie Sport. Wij feliciteren Joost van harte met deze welverdiende prijs.

Lees meer
Braderie op 9 april

21 maart 2017

Zondag 9 april is de jaarlijkse grote braderie in Daalhof. Ook op Boerderij Daalhoeve staan kramen. En u kunt in de Koojstal terecht voor een lekker hapje en drankje.

Lees meer
Jaarprogramma 2017

21 maart 2017

Dit is het jaarprogramma van Boerderij Daalhoeve voor 2017. Kijk voor uw favoriete evenementen naar de data in het overzicht.

Lees meer
Stagiaires op Daalhoeve

11 maart 2017

Tijdens de Lammetjesdagen kregen we veel hulp van een aantal stagiaires. Zoals van Isa Gulikers en Chloë Roukens. Ze hadden het erg naar hun zin op hun stageplek en delen graag hun ervaringen.

Lees meer
Mini-luchtmeetstation

6 maart 2017

Sinds enkele weken hangt op ons terrein, bij het begin van de Eetbare Loper achter de speeltuin, een mini-luchtmeetstation. Hiermee wordt de luchtkwaliteit gemeten.

Lees meer
Slagerij op Daalhoeve

5 maart 2017

Vanaf 1 april is er een slagerij op Boerderij Daalhoeve. Wij verhuren de ruimte vanaf dat moment aan Gijs van 't Klooster. Hij gaat onder meer het eigen vlees van de boerderijdieren verwerken.

Lees meer
Gouverneur bezoekt Daalhoeve

22 januari 2017

Op 19 januari werd onze boerderij bezocht door gouverneur Theo Bovens. Hij was op werkbezoek aan Maastricht en werd daarbij begeleid door burgemeester Annemarie Penn en wethouder Jack Gerats.

Lees meer
Nieuwe medewerkster

17 januari 2017

Begin dit jaar hebben wij ons beheerteam uitgebreid met een derde assistent-beheerder. Christianne Stevens gaat de horeca en winkel aansturen. Wij stellen haar alvast even voor.

Lees meer
Daalhoeve weer derde met Wecycle

17 januari 2017

Daalhoeve heeft vorig jaar maar liefst 2.150 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer
Terug- en vooruitkijken

9 januari 2017

Zoals elk jaar blikt het bestuur van Daalhoeve in het Boerderijnieuws in de januari-editie van het Belhäöfke terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het nieuwe.

Lees meer
Lammetjesdagen gestart

30 december 2016

Deze week, op dinsdag 27 december, is op onze boerderij het eerste lammetje geboren. Daarmee zijn de Lammetjesdagen van 2017 echt van start gegaan. Ze duren tot en met eind februari.

Lees meer
Kerstsfeerdagen

3 december 2016

In het weekend van 10 en 11 december vinden op onze boerderij de jaarlijkse Kerstsfeerdagen plaats. Deze keer zonder kraampjes, maar wel met een leuke activiteit van Stichting Jeugwerk Pottenberg.

Lees meer
Vrijwilligers gezocht

16 november 2016

De Koojstal op de boerderij kampt momenteel met een aantal langdurige zieken. We zijn daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die het huidige team kunnen ondersteunen.

Lees meer
Hoog bezoek van Sinterklaas

16 november 2016

Op 27 november komt Sinterklaas op de boerderij. En we zijn zeer vereerd dat hij dan ook de mooiste Sinterklaas tekeningen gaat uitzoeken. De drie winnaars krijgen een prijsje.

Lees meer
Eerste Halloween-viering groot succes

31 oktober 2016

Afgelopen zaterdag 29 oktober organiseerde Stichting Jeugdwerk Pottenberg voor het eerst een Halloween-middag op onze boerderij. Het was een groot succes en daarmee lijkt een nieuwe traditie geboren.

Lees meer
Snoeicursus in volle gang

25 oktober 2016

Momenteel volgt een groep van bijna 25 mensen een snoeicursus in onze hoogstam fruitboomgaard op het voormalige Erica-terrein. Daarmee leggen we de basis voor een goede fruitoogst in de komende jaren.

Lees meer
Zuurkooldag 30 oktober

15 oktober 2016

Zondag 30 oktober vindt op Daalhoeve de jaarlijkse Zuurkooldag plaats. U maakt dan van dichtbij mee hoe van witte kolen zuurkool wordt gemaakt.

Lees meer
Overname groenbeheer Keurmeestersdreef

15 oktober 2016

Boerderij Daalhoeve gaat de heuvel tegenover het tankstation aan de Keurmeestersdreef onderhouden. De overeenkomst hiervoor werd op 4 oktober ondertekend.

Lees meer
Nieuw beleidsplan

20 juli 2016

Boerderij Daalhoeve heeft een nieuw beleidsplan gemaakt voor de periode tot en met 2019. In het plan, getiteld 'Groen en betrokken', schrijven we wat we de komende jaren van plan zijn.

Lees meer
Inschrijving ponykamp geopend

20 juli 2016

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar houden wij deze zomer opnieuw een ponykamp. Dit vindt plaats begin september, vlak voordat de scholen weer beginnen.

Lees meer
Nieuwe vrijwilligers gezocht

2 juli 2016

Onze activiteiten groeien snel en daardoor komen we steeds vaker handen tekort. Daarom zoeken we nieuwe vrijwilligers. Je kunt al vanaf één dagdeel meewerken, op diverse plekken op de boerderij.

Lees meer
Daalhoeve pakt uit met Preuve

10 juni 2016

Op Vaderdag, zondag 19 juni, vindt op Daalhoeve de jaarlijkse proeverij Preuve plaats, onze eigen mini-versie van het Preuvenemint. We pakken dit jaar uit, samen met Saveurs Traiteurwinkel Maastricht.

Lees meer
Boekenbeurs op 12 juni

10 juni 2016

Op zondag 12 juni vindt op Daalhoeve de jaarlijkse Boekenbeurs plaats. De opbrengst komt volledig ten goede van de boerderij.

Lees meer
Nieuw: kinderfeestjes op Daalhoeve

28 mei 2016

Terug van (te lang) weggeweest: de kinderfeestjes op Daalhoeve. Samen met de Stichting Jeugdwerk Pottenberg hebben wij een mooi programma samengesteld met tal van keuzemogelijkheden.

Lees meer
Optreden Celebrations

28 mei 2016

Op zondag 12 juni treedt op Daalhoeve de Vocal Group Celebrations op. Zij verzorgt de muzikale omlijsting van de boekenbeurs.

Lees meer
Plantjesmarkt op 21 en 22 mei

25 april 2016

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei houden wij onze jaarlijkse Plantjesmarkt. U kunt dan voor al uw perkgoed bij ons terecht.

Lees meer
Schaapscheren op Moederdag

25 april 2016

Met mogelijk al warm voorjaarsweer is het bezoek van de schaapscheerder op Moederdag meer dan welkom. Vanaf 12 uur op zondag 8 mei verlost hij heel wat dieren van hun warme wintervacht.

Lees meer
Kledingbeurs gaat niet door

4 april 2016

De voor zondag 24 april geplande kledingbeurs gaat niet door. Er is te weinig tweedehands kleding ingeleverd, dus een beurs houden heeft geen zin. De boekenbeurs gaat wel door.

Lees meer
Bomen terrein Erica geplant

25 maart 2016

De afgelopen dagen zijn op het voormalig terrein van tuincentrum Erica 91 hoogstam fruitbomen geplant. De plant was mogelijk omdat op het terrein geen archeologische vondsten zijn gedaan.

Lees meer
Daalhoeve blijft dieren in Stadspark verzorgen

24 maart 2016

Vandaag is bekendgemaakt dat de Stichting Dierenpark Maastricht heeft besloten zichzelf op te heffen en het beheer over te dragen aan de gemeente. Daalhoeve blijft de dieren in het park verzorgen.

Lees meer
Plastic doppen inzamelen

12 maart 2016

Wist u dat u op de boerderij ook plastic doppen kunt inleveren? U kunt ze kwijt in de speciale emmer, links achter de poort. De opbrengst is bestemd voor blindengeleidehonden.

Lees meer
Braderie op 10 april

12 maart 2016

Zondag 10 april is de jaarlijkse grote braderie in Daalhof. Boerderij Daalhoeve is op deze dag gewoon open. Er zijn nog kramen te huur.

Lees meer
Kikkerdrilmiddag op 23 maart

12 maart 2016

Zelf thuis dikkopjes verzorgen tot het kleine kikkertjes zijn? Dat kan door op woensdagmiddag 23 maart op de boerderij kikkerdril te komen halen. Neem wel een schoon jampotje mee!

Lees meer
Kaas maken op 6 maart

14 februari 2016

Op zondag 6 maart kunt u op Daalhoeve zien hoe kaas wordt gemaakt. De demonstratie wordt verzorgd door het Wijngilde.

Lees meer
Wecycle beloont Daalhoeve met de derde plaats

22 januari 2016

Daalhoeve heeft vorig jaar maar liefst 1.350 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer
Jaarprogramma 2016

10 januari 2016

Het jaarprogramma van Boerderij Daalhoeve voor 2016 is bekend. Kijk voor uw favoriete evenementen naar de data in het overzicht.

Lees meer
Terug- en vooruitkijken

10 januari 2016

Boerderij Daalhoeve heeft een succesvol 2015 achter de rug. De nieuwe middenstal (zie de foto) was een van de vele verbeteringen. Bestuursleden Joost Nijssen en Noël Frissen kijken terug en vooruit.

Lees meer
Lammetjesdagen zijn gestart

15 december 2015

Tot eind maart zijn er weer Lammetjesdagen op Daalhoeve. We verwachten lammeren van 140 schapen en geiten. Tijdens deze periode is de Koojstal op zondag twee uur langer open.

Lees meer
Nieuwe boerderijwinkel geopend

15 december 2015

Tijdens de kerstsfeerdagen van afgelopen weekend is op onze boerderij de nieuwe boerderijwinkel geopend. Met meer ruimte en op den duur ook een groter assortiment.

Lees meer
Stallen op terrein Erica zijn klaar, maar aanplant bomen uitgesteld

15 december 2015

De voor december dit jaar geplande aanplant van zo'n honderd hoogstam fruitbomen op het voormalige terrein van tuincentrum Erica aan de Hermesweg is tot nader orde uitgesteld.

Lees meer
Kerstsfeerdagen

6 december 2015

Op zaterdag 12 en zondag 13 december vinden op Daalhoeve de jaarlijkse kerstsfeerdagen plaats. Rond de grote kerstboom op de binnenplaats organiseren wij voor jong en oud tal van activiteiten.

Lees meer
Schaapscheren op Daalhoeve

6 december 2015

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december komt onze schaapscheerder Jorick de schapen scheren op Daalhoeve. Het schaapscheren is onderdeel van de Kerstsfeerdagen.

Lees meer
Open Dag door leerlingen CITAVERDE

6 december 2015

Woensdag 9 december organiseren de leerlingen van het CITAVERDE College in Heerlen een evenement op de boerderij. Dit moeten ze doen voor hun Proeve van Bekwaamheid.

Lees meer
Zet je schoen voor Sinterklaas

17 november 2015

Zin in wat lekkers? Breng je schoen naar de boerderij en dan leggen de Pieten van de Sint er wat lekkers in. Je kunt je schoen afgeven in de Koojstal.

Lees meer
Daalhoeve 'diamant om te koesteren'

6 november 2015

Volgens raadslid John Gunther (SP) is Daalhoeve een 'diamant om te koesteren'. Hij zei dit tijdens de behandeling van de begroting 2016, waarin Daalhoeve is opgenomen als vernieuwend zorgconcept.

Lees meer
Dieren in de Winter

15 oktober 2015

Op zondag 22 november organiseren wij ons jaarlijkse evenement Dieren in de Winter. Hoe kunnen we bevorderen dat onze wintergasten thuis goed de winter doorkomen? U kunt het bij ons leren.

Lees meer
Zuurkooldag

15 oktober 2015

Zondag 8 november organiseert Daalhoeve de jaarlijkse zuurkooldag. U maakt dan van dichtbij mee hoe van witte kolen zuurkool wordt gemaakt.

Lees meer
Appelpersdag

3 oktober 2015

Zondag 11 oktober organiseert Daalhoeve de jaarlijkse Appelpersdag. Gilde De Wijngaert demonstreert dan op de boerderij hoe de appels worden geperst voor appelsap en appelwijn.

Lees meer
Steun ons in de Jan Linders Clubspaaractie

27 september 2015

Daalhoeve doet weer mee aan de jaarlijkse Jan Linders Clubspaaractie. De actie loopt tot en met 11 oktober. Hoe u ons kunt steunen, leest u onder de knop.

Lees meer
Werelddierendag 4 oktober

27 september 2015

Op zondag 4 oktober vieren de Maastrichtse kinderboerderijen Werelddierendag. Ook Daalhoeve doet mee. In samenwerking met het CNME zetten we deze dag de boerderijdieren in het zonnetje.

Lees meer
Geslaagd ponykamp

27 september 2015

In augustus hebben we ons eerste ponykamp gehouden. Het was een proef die heel goed is bevallen. Alyssa, Indy, Nikki en Evy schreven een verslag.

Lees meer
Zomerrommelmarkt 23 augustus

10 augustus 2015

Boerderij Daalhoeve organiseert op zondag 23 augustus de jaarlijkse zomerrommelmarkt.

Lees meer
Inzameling elektrische apparaten loopt goed

24 juli 2015

Daalhoeve hoort na de eerste helft van 2015 bij de vijf kinderboerderijen in Nederland die de meeste elektrische apparaten hebben ingezameld. Als dat zo blijft, worden we straks in het zonnetje gezet.

Lees meer
Afscheid van Eleanor

22 juli 2015

Boerderij Daalhoeve heeft afscheid genomen van assistent-beheerder Eleanor Merx. Eleanor heeft aangegeven toe te zijn aan iets anders. Wij danken haar zeer voor haar inzet de laatste jaren.

Lees meer
Kunst van Broeders van de Beyart

2 juli 2015

Van 26 juli - 9 augustus exposeert en verkoopt Daalhoeve volkskunst uit een schenking van de Broeders van de Beyart. De opbrengst komt ten goede van de boerderij. Wees er snel bij, want weg is weg

Lees meer
Boekenbeurs groot succes

2 juli 2015

De Boekenbeurs op Daalhoeve van 14 juni was een groot succes. Veel bezoekers zijn voorzien van nieuw leesvoer, of van cd's, dvd's en platen. De totale opbrengst bedroeg € 1095.

Lees meer
Preuve op Daalhoeve

5 juni 2015

Op zondag 21 juni (tevens Vaderdag) kunt u op Daalhoeve terecht voor tal van lekkere hapjes en drankjes. Ter plekke bereid met eerlijke producten uit de eigen boerderijwinkel.

Lees meer
Boekenbeurs op 14 juni

5 juni 2015

Op zondag 14 juni vindt op Daalhoeve de jaarlijkse Boekenbeurs plaats. De opbrengst komt volledig ten goede van de boerderij

Lees meer
Daalhoeve gaat dieren in stadspark verzorgen

11 mei 2015

Boerderij Daalhoeve neemt vanaf 17 juni de dierverzorging over in het stadspark van Maastricht. Het dierenpark gaat in de toekomst een grotere educatieve rol spelen in het onderwijs in Maastricht.

Lees meer
Daalhoeve uitleenpunt scootmobiels

11 mei 2015

Op Daalhoeve kunt u sinds kort terecht voor het lenen van een scootmobiel, voor een hele of halve dag. U heeft daarvoor geen indicatie nodig en het lenen van de scootmobiel is gratis.

Lees meer
Plantjesmarkt 16 en 17 mei

7 mei 2015

In het weekend van 16 en 17 mei houden wij onze jaarlijkse Plantjesmarkt. U kunt dan voor al uw perkgoed bij ons terecht.

Lees meer
Schaapscheren op Moederdag

7 mei 2015

Het wordt warmer volgende week, dus het bezoek van de schaapscheerder op moederdag is zeer welkom. Vanaf 12 uur gaat hij aan het werk en verlost hij heel wat dieren van hun warme wintervacht.

Lees meer
Kikkerdril afhalen

11 april 2015

Zelf thuis dikkopjes verzorgen tot het kleine kikkertjes zijn? Dat kan door op woensdagmiddag 22 april op de boerderij kikkerdril te komen halen. Neem wel een schoon jampotje mee!

Lees meer
Kledingbeurs op 19 april

11 april 2015

Boerderij Daalhoeve houdt op zondag 19 april een tweede hands kledingbeurs. De opbrengst komt volledig ten goede van de boerderij.

Lees meer
Braderie Daalhof 12 april

29 maart 2015

Zondag 12 april is de jaarlijkse grote braderie in Daalhof. Boerderij Daalhoeve is op deze dag gewoon open.

Lees meer
Middenstal wordt verbouwd

11 maart 2015

Begin april start de verbouwing van de middenstal, de stal die staande op de binnencour rechts van de boerderijwinkel ligt. We gaan de middenstal omvormen tot een multifunctionele ruimte.

Lees meer
Donatie van de Tempeleers

11 maart 2015

Daalhoeve heeft een donatie van duizend euro gekregen van de Tempeleers, de carnavalsvereniging van Maastricht. Het geld is opgehaald door de zate hermeniekes.

Lees meer
Kaas maken

22 februari 2015

Op zondag 8 maart kunt u op Daalhoeve zien hoe kaas wordt gemaakt. De demonstratie wordt verzorgd door het Wijngilde.

Lees meer
Lammetjesdagen 2015

21 januari 2015

Tot en met half maart zijn er weer Lammetjesdagen op Daalhoeve. We verwachten zo'n 200 lammeren van ruim honderd schapen en geiten. Tijdens deze periode is de Koojstal op zondag een uur langer open.

Lees meer
Terug- en vooruitkijken

11 januari 2015

Daalhoeve voerde in 2014 veel verbeteringen door. Ook voor 2015 hebben we veel plannen. Bestuursleden John Cüsters en Noël Frissen kijken in het januari-nummer van het Belhäöfke terug en vooruit.

Lees meer
Frans Meijerserf

11 januari 2015

Op vrijdag 2 januari is op het achterplein van de boerderij, onder de nieuwe overkapping, het straatnaambord van het Frans Meijerserf onthuld.

Lees meer
Schaapskooi is open

31 december 2014

Sinds kort is de jaarlijkse schaapskooi weer geopend. De schapen en geiten die moeten bevallen zijn verzameld aan de zijkant en op het achterplein van de boerderij.

Lees meer
Biggetjes geboren

31 december 2014

Nieuw leven op Daalhoeve. In december bevielen twee van onze zeugen van een toom gezonde biggen. U bent van harte welkom om op kraamvisite te komen.

Lees meer
Programma 2015

31 december 2014

Ons programma voor 2015 is bekend. Kijk op de lijst naar uw favoriete activiteiten en noteer ze alvast in uw agenda.

Lees meer
Kerstsfeermiddagen

14 november 2014

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 december houden wij de jaarlijkse kerstsfeermiddagen. Er is een overdekte kerstmarkt en er zijn tal van activiteiten. Uiteraard met glühwein!

Lees meer
Hoog bezoek van Sinterklaas

14 november 2014

Nu de Goedheiligman binnenkort ons land bezoekt, kan hij natuurlijk niet om Daalhoeve heen. Op zondag 30 november komt hij naar de boerderij en dan wil hij graag zoveel mogelijk kinderen zien.

Lees meer
Dieren in de winter

28 oktober 2014

Op zondag 16 november organiseren wij ons jaarlijkse evenement Dieren in de Winter. Hoe kunnen we bevorderen dat onze wintergasten thuis goed de winter doorkomen? U kunt het bij ons leren.

Lees meer
Zuurkooldag

28 oktober 2014

Zondag 2 november organiseert Daalhoeve de jaarlijkse zuurkooldag. Meld u aan via mail om ook zelf zuurkool te maken.

Lees meer
Pompoenen op Halloween

28 oktober 2014

Op 1 november kunnen kinderen aan de slag met pompoenen. We gaan er soep van maken én we gaan ze uithollen. Kinderen kunnen 's avonds met hun creatie aansluiten bij de Halloweentocht in Daalhof.

Lees meer
Daalhoeve wint clubspaaractie Jan Linders

19 oktober 2014

Hoera! Boerderij Daalhoeve heeft de clubspaaractie van Jan Linders gewonnen. Het heeft ons een hoofdprijs opgeleverd van € 1.441,60. Iedereen die op ons heeft gestemd: hartelijk bedankt!

Lees meer
Uitslag fotowedstrijd

19 oktober 2014

We hebben een winnaar en ze heet Tamara Volders. Haar foto van Yannick en onze ezel Paco is verkozen tot de beste in onze fotowedstrijd ter ere van het bereiken van duizend volgers op Facebook.

Lees meer
Steun ons in Jan Linders Clubspaaractie

2 oktober 2014

Daalhoeve doet mee aan de jaarlijkse Jan Linders Clubspaaractie. Op zaterdag 11 oktober zijn wij op de parkeerplaats van het filiaal aan de Tongerseweg present met een aantal boerderijdieren.

Lees meer
Appelpersdag

2 oktober 2014

Zondag 12 oktober organiseert Daalhoeve de jaarlijkse Appelpersdag. Gilde De Wijngaert demonstreert dan op de boerderij hoe de appels worden geperst voor appelsap en appelwijn.

Lees meer
Fotowedstrijd

6 september 2014

Boerderij Daalhoeve houdt een fotowedstrijd, ter ere van het passeren van de grens van 1.000 volgers op Facebook. De winnaar ontvangt een BoerderijBon van 25 euro.

Lees meer
Burendag

6 september 2014

Daalhoeve doet op 27 september mee aan de Burendag van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Samen met onze buren gaan we aan de slag met onze nieuwe Eetbare Loper. Doet u ook mee?

Lees meer
Zomercursus schilderen voor kinderen

19 juli 2014

Kinderboekenschrijver en kunstenaar Peter Brouwers geeft van 28 juli tot en met 1 augustus op onze boerderij een zomercursus schilderen voor kinderen vanaf acht jaar.

Lees meer
Zomerrommelmarkt

19 juli 2014

Boerderij Daalhoeve organiseert op zondag 31 augustus de jaarlijkse zomerrommelmarkt.

Lees meer
Spreekuur op maandagochtend

1 juli 2014

Sinds kort houden zes organisaties op maandagochtend, van 10.30 - 12.00 uur, spreekuur op Daalhoeve. Buurtbewoners kunnen hier terecht met vragen op allerlei gebieden.

Lees meer
Nieuwe speeltuin

1 juli 2014

De nieuwe speeltuin is klaar. Daalhoeve beschikt sinds kort over twee grote speeltoestellen. Ook zijn er nu twee wipkippen.

Lees meer
Amateurkunst op Daalhoeve

14 juni 2014

Op de zondagen 6 en 13 juli vindt op Daalhoeve een beurs plaats voor amateurkunst.

Lees meer
Preuve op Daalhoeve op 22 juni

14 mei 2014

Op zondag 22 juni kunt u op Daalhoeve terecht voor tal van lekkere hapjes en drankjes. Ter plekke bereid met eerlijke producten uit de eigen boerderijwinkel.

Lees meer
Exotisch Maastricht

1 mei 2014

Een aantal organisaties in Maastricht vraagt in de week van 4 t/m 11 mei aandacht voor exotische planten, zaden en dieren.

Lees meer
Boeken- en platenbeurs op zondag 18 mei

1 mei 2014

Op zondag 18 mei vindt op Boerderij Daalhoeve van 12 tot 17 uur een boeken- en platenmarkt plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan de boerderij.

Lees meer
Schaapscheerfeest op Moederdag

15 april 2014

Na het grote succes van vorig jaar houden we ook dit jaar weer ons schaapscheerfeest. Voor de moeders hebben wij een klein cadeautje. Want het is moederdag, deze 11 mei.

Lees meer
Plantjesdagen 3 en 4 mei

15 april 2014

In het weekend van 3 en 4 mei houden wij onze jaarlijkse Plantjesmarkt. U kunt dan voor al uw perkgoed bij ons terecht.

Lees meer
Oud Hollands Feest

8 april 2014

Eindexamenleerlingen van het mbo aan het Citaverde college in Heerlen organiseren op zondag 27 april op Daalhoeve een gezellig Oud Hollands Feest. Met veel leuke spelletjes voor kinderen.

Lees meer
Daalhoeve neemt beheer groen rond de boerderij over

23 maart 2014

Daalhoeve heeft het beheer en onderhoud van het groen rond de boerderij overgenomen van de gemeente. Op 20 maart zijn hiervoor nieuwe hekken geplaatst.

Lees meer
Geboortegolf op Daalhoeve

17 maart 2014

De Lammetjesdagen net achter de rug, maar de geboortegolf op Daalhoeve is nog niet voorbij. Na de tien biggetjes van Dora volgen de komende weken nog meer kleintjes.

Lees meer
Initiatief 'Samen gezond eten' gehonoreerd

17 maart 2014

Ons initiatief 'Samen gezond eten op Daalhoeve' is gehonoreerd met een bijdrage van € 10.800 van het Elisabeth Strouven Fonds.

Lees meer
Braderie 13 april

17 maart 2014

Zondag 13 april is de jaarlijkse grote braderie in Daalhof. Ook op Daalhoeve kunnen mensen terecht om hun producten te verkopen.

Lees meer
Kikkerdrilmiddag

9 maart 2014

Zelf thuis dikkopjes verzorgen tot het kleine kikkertjes zijn? Dat kan door op woensdagmiddag 19 maart op de boerderij kikkerdril te komen halen. Neem wel een schoon jampotje mee!

Lees meer
Nieuwe toiletten op Daalhoeve

27 februari 2014

Boerderij Daalhoeve heeft haar toiletgroep op de binnencour vernieuwd. Onze toiletten zijn nu ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ook is er ruimte om baby's te verschonen.

Lees meer
Gesloten met Carnaval

27 februari 2014

Ook wij vieren Carnaval en daarom is Boerderij Daalhoeve op zondag 2, maandag 3 en dinsdag 4 maart gesloten.

Lees meer
Demonstratie kaas maken

24 februari 2014

Op zondag 9 maart houdt Wijngilde 'De Wijngaert' op Daalhoeve een demonstratie kaas maken. Wie eens wil zien hoe dit heerlijke natuurproduct wordt gemaakt, moet zeker komen kijken.

Lees meer
Kledingbeurs

24 februari 2014

Boerderij Daalhoeve houdt op zondag 16 maart een tweede hands kledingbeurs. De opbrengst komt volledig ten goede van de boerderij.

Lees meer
Eerste lammetjes geboren

27 januari 2014

Op zaterdagochtend 24 januari zijn op Boerderij Daalhoeve de eerste lammetjes geboren tijdens onze jaarlijkse Lammetjesdagen. Er zullen er in de komende weken nog vele volgen.

Lees meer
Mosselavond 1 februari

15 januari 2014

Op zaterdagavond 1 februari kunt u bij ons genieten van heerlijke mosselen. Voor wie hier niet van houdt, hebben we een heerlijk alternatief. Schrijf u in bij onze horeca. De kosten bedragen € 14,00.

Lees meer
Lammetjesdagen 2014

15 januari 2014

Tot en met half maart vinden op onze boerderij de traditionele Lammetjesdagen plaats. We verwachten lammeren van zo'n zeventig schapen en van onze eigen geiten.

Lees meer
Daalhoeve lid van VVV

24 december 2013

Boerderij Daalhoeve is lid geworden van de VVV in Maastricht. U kunt nu zowel in onze winkel als in onze horeca betalen met cadeaubonnen van de VVV.

Lees meer
Daalhoeve in Gouvernement

23 december 2013

Op vrijdag 3 januari opent in het Gouvernement de tentoonstelling over de Kroonappels. U kunt daar kennismaken met de beste maatschappelijke initiatieven in Nederland, waaronder ook Daalhoeve.

Lees meer
Woonpunt doneert 500 euro

23 december 2013

Daalhoeve heeft een donatie van 500 euro ontvangen van Woonpunt. Deze woningcorporatie besloot dit jaar geen kerstpakketten te verstrekken, maar het geld te besteden aan vier goede doelen in Limburg.

Lees meer
Daalhoeve vangt verstoten kalfje op

1 december 2013

Op onze boerderij verblijft sinds kort een nieuw Galloway-kalfje. Het kalfje werd verstoten door de moeder in een natuurgebied bij Nijmegen. Daalhoeve heeft nu drie Galloway-kalveren in de boerderij.

Lees meer
Zonnepanelen op Daalhoeve

1 december 2013

Boerderij Daalhoeve heeft sinds kort zonnepanelen. Ze zijn geplaatst door de gemeente, eigenaar van het gebouw. Het is door de financiële constructie een pilot-project in Maastricht.

Lees meer
Programma 2014

1 december 2013

Daalhoeve organiseert ook in 2014 weer tal van activiteiten. Onder voorbehoud is dit ons programma. Volg deze website of de middenpagina's in het Belhäöfke voor de definitieve data en tijden.

Lees meer
Kerstsfeermiddagen

1 december 2013

In het weekend voor Kerstmis (zaterdag 21 en zondag 22 december) houden wij de jaarlijkse kerstsfeermiddagen. Er is een overdekte kerstmarkt en er zijn tal van activiteiten. Uiteraard met glühwein!

Lees meer
Frans Meijers overleden

23 november 2013

Afgelopen woensdag 20 november is tot onze grote verslagenheid onze voorzitter Frans Meijers overleden. Vanwege zijn begrafenis is Boerderij Daalhoeve op dinsdag 26 november gesloten.

Lees meer
Daalhoeve krijgt subsidie voor Social Monday

23 oktober 2013

Daalhoeve heeft subsidie gekregen van de gemeente Maastricht voor haar initiatief Social Monday. We stellen vanaf januari op maandagmiddag onze ruimten beschikbaar voor sociale instellingen.

Lees meer
Hoog bezoek van Sinterklaas

22 oktober 2013

Nu de Goedheiligman binnenkort ons land bezoekt, kan hij natuurlijk niet om Daalhoeve heen. Op zondag 1 december komt hij naar de boerderij en dan wil hij graag zoveel mogelijk kinderen zien.

Lees meer
Dieren in de Winter

22 oktober 2013

Op zondag 24 november organiseren wij ons jaarlijkse evenement Dieren in de Winter. Hoe kunnen we bevorderen dat onze wintergasten thuis goed de winter doorkomen? U kunt het bij ons leren.

Lees meer
Mosselavond

22 oktober 2013

Op zaterdagavond 9 november kunt u bij ons genieten van heerlijke mosselen. Geserveerd met brood of frites. Schrijf u in bij onze horeca. De kosten bedragen € 14,00.

Lees meer
Stem op ons bij de LPB Award

10 oktober 2013

Daalhoeve doet mee aan de LPB Award 2013. Dit is een prijs voor het meest inspirerende buurtinitiatief in Nederland. U kunt op ons stemmen tussen 14 en 26 oktober. Ga daarvoor naar www.lpbaward.nl

Lees meer
Griezelen op 2 november

10 oktober 2013

Zaterdag 2 november vindt vanuit Daalhoeve weer de jaarlijkse Griezeltocht plaats. Deelnemers kunnen zich bij ons inschrijven op de woensdagen 16 en 23 oktober, beide keren tussen 13.30 en 16.30 uur.

Lees meer
Alpaca geboren

24 september 2013

Zaterdag 21 september is op Daalhoeve een Alpaca-lammetje geboren. Het is een hengst en we noemen hem Kuzco. Kuzco is kerngezond en heeft zijn eerste sprongetjes gemaakt.

Lees meer
Kom erbij in Week van de Eenzaamheid

18 september 2013

Ouderen en kinderen komen op woensdagmiddag 2 oktober samen op Daalhoeve om te praten over onder meer huisdieren. Een initiatief in het kader van de Week van de Eenzaamheid.

Lees meer
Zuurkooldag op 20 oktober

6 september 2013

Zondag 20 oktober organiseert Daalhoeve de jaarlijkse zuurkooldag. Meld u aan via mail om ook zelf zuurkool te maken.

Lees meer
Appeldag op 6 oktober

6 september 2013

Zondag 6 oktober organiseert Daalhoeve de jaarlijkse Appeldag. Gilde De Wijngaert demonstreert dan op de boerderij hoe de appels worden geperst voor appelsap en appelwijn.

Lees meer
Nieuwe horecaprijzen

6 september 2013

Daalhoeve hanteert sinds 1 september nieuwe prijzen in de horeca. Zo zijn onder meer de bedragen voor koffie en thee met vijftien eurocent gestegen. Ook de koude dranken zijn iets duurder geworden.

Lees meer
Daalhoeve present bij presentatie op het Vrijthof

6 september 2013

Culturele Hoofdstad in 2018 is Maastricht niet geworden, maar aan Boerderij Daalhoeve heeft het niet gelegen. Wij waren op 4 september present bij de vrolijke culturele kakofonie op het Vrijthof.

Lees meer
Zomerrommelmarkt

5 juli 2013

Boerderij Daalhoeve organiseert op zondag 25 augustus de jaarlijkse zomerrommelmarkt.

Lees meer
Zomeractiviteiten voor kinderen

5 juli 2013

Op de woensdagen 17 en 24 juli organiseert Boerderij Daalhoeve allerlei bezigheden voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar.

Lees meer
Amateurkunst op Daalhoeve

5 juli 2013

In de weekenden van 13/14 en 20/21 juli vindt op Daalhoeve een beurs plaats voor amateurkunst.

Lees meer
Gift van Mosae Zorggroep

31 mei 2013

Boerderij Daalhoeve kreeg een onverwacht cadeau van de Mosae Zorggroep, een zorginstelling in Maastricht. Hartelijk dank!

Lees meer
Preuve op Boerderij Daalhoeve 23 juni

23 mei 2013

Op zondag 23 juni kunt u op Daalhoeve terecht voor tal van lekkere hapjes en drankjes. Ter plekke bereid met eerlijke producten uit de eigen boerderijwinkel.

Lees meer
De Kabouterroute: anderhalf uur plezier voor 1 euro

23 mei 2013

Vanaf 1 juni kunnen de allerkleinsten op het terrein van Daalhoeve een avontuurlijke tocht ondernemen: de Kabouterroute. Gastheer is kabouter Flip.

Lees meer
Programma zomer en najaar

23 mei 2013

Ook in en na de zomervakantie is er op Boerderij Daalhoeve weer van alles te doen. Bekijk ons uitgebreide programma.

Lees meer
Nationale Kinderboerderijenweekend 26 mei

23 mei 2013

Op zondag 26 mei vindt het Nationale Kinderboerderijenweekend plaats. Daalhoeve doet uiteraard ook mee met tal van activiteiten.

Lees meer
Daalhoeve erkend als ZeldzaamLEKKER-bedrijf

23 mei 2013

Boerderij Daalhoeve is door de SZH erkend als ZeldzaamLEKKER-centrum. De SZH, voorheen Stichting Zeldzame Huisdierrassen, zet zich in voor het levend erfgoed in Nederland.

Lees meer
Boeken- en platenmarkt op zondag 19 mei

9 mei 2013

Op zondag 19 mei vindt op Boerderij Daalhoeve van 12 tot 17 uur een boeken- en platenmarkt plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan de boerderij.

Lees meer
Daalhoeve naar uitreiking Kroonappels

9 mei 2013

Donderdag 16 mei gaan voorzitter Frans Meijers van Stichting Boerderij Daalhoeve en het oudste bestuurslid Hub Ritchi naar de prijsuitreiking van de Kroonappels door Willem Alexander en Maxima.

Lees meer
Schaapscheerfeest op Moederdag

9 mei 2013

Na het grote succes van vorig jaar houden we ook dit jaar weer op 12 mei van 12 tot 17 uur ons schaapscheerfeest. Voor de moeders hebben wij een klein cadeautje.

Lees meer
Afscheid van onze ezels Nomi en Balou

9 mei 2013

Vrijdag 10 mei hebben we helaas afscheid genomen van onze ezels Nomi en Balou. De eigenaar miste ze te zeer en heeft ze weer in de eigen wei lopen.

Lees meer
Nieuw Galloway-kalfje maakt het goed

9 mei 2013

Sinds kort loopt op onze boerderij een Galloway-kalfje rond. Een weesje waarvoor wij met liefde zorgen.

Lees meer
Lammetjesdagen groot succes

9 mei 2013

De jaarlijkse Lammetjesdagen op Boerderij Daalhoeve waren dit jaar wederom een succes. Er zijn in totaal 89 lammetjes geboren, waaronder zelfs een vierling.

Lees meer