Vrijwilligerswerk, dagbesteding en stages

We zijn er ook voor
Iets anders?
Wij hebben activiteiten voor diverse doelgroepen. Bent u op zoek naar een aparte activiteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vrijwilligerswerk

Boerderij Daalhoeve kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Vrijwilligers kunnen bij ons aan de slag in de dierverzorging, het groenonderhoud, het klein onderhoud aan het gebouw en het bedienen van de horeca en de boerderijwinkel. Ook kunnen vrijwilligers bij ons in een ondersteunende rol zorgen voor anderen, als een soort maatje. Wij sluiten met de vrijwilligers een contract waarin de rechten en plichten duidelijk zijn omschreven.

Onze vrijwilligers zijn vanzelfsprekend verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld ongevallen. Indien dat voor het werk nodig is, leveren wij gepaste werkkleding. We zijn helaas niet in staat vrijwilligers de wettelijk toegelaten onkostenvergoeding te verstrekken. Wel vindt u bij ons een bijzondere werkomgeving in een gezellige ambiance en een goed functionerende organisatie.

Dagbesteding

Wij bieden aan maatschappelijke en zorginstellingen de mogelijkheid om hun deelnemers op de boerderij een zinvolle dagbesteding aan te bieden. Wij werken hierbij ook samen met organisaties die naast dagbesteding ook groei- en arbeidskansen bieden aan hun deelnemers. Anno februari 2022 bieden deze organisaties op Daalhoeve dagbesteding en/of arbeids- en groeikansen aan: Annex, het asielzoekerscentrum, de gemeente Maastricht (via de Wmo), Koraalgroep, Levanto, Mondriaan, MTB, Philadelphia, Podium24, Qwill coaching, Radar, Sterk in Werk, Talent, Team Nieuwe Kansen, Waarborg op Werk, Zorgboeren Limburg en Zorgcentrum Daalhof.

Vakgerichte stages

Leerlingen van agrarische en groene opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (alsmede leerlingen die in het vmbo een leerwerktraject dierhouderij en verzorging willen volgen), kunnen bij Boerderij Daalhoeve terecht voor hun beroepsvoorbereidende stage. Zo werken elk jaar stagiaires mee tijdens de Lammetjesdagen tussen eind december en half maart. We hebben dan een deel van onze eigen schaapskudde op de boerderij en er worden dan meer dan honderd lammetjes geboren van zowel de schapen als van onze eigen geiten. Wij ontvangen veel stagiaires van Yuverta.

Ook bieden wij stagemogelijkheden voor studenten Social Work. Hiervoor werken wij samen met Hogeschool Gent, Hogeschool PXL, Hogeschool Zuyd en ReaCollege.

Wil je een stage lopen in de dierverzorging, stuur dan een mail naar dierverzorging@daalhoeve.nl. Voor alle overige stages (zorg en horeca) mail je naar info@daalhoeve.nl.

Maatschappelijke stages

Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen bij Daalhoeve hun maatschappelijke stage volgen. Vanwege het brede aanbod van activiteiten op de boerderij kunnen ze zo kennis maken met meerdere aspecten van vrijwilligerswerk en de belangrijke positie van een maatschappelijke voorziening in een buurt. De leerlingen worden goed begeleid en krijgen duidelijke opdrachten. Vooral van het United World College in Maastricht komen jaarlijks veel leerlingen bij ons een maatschappelijke stage doen.

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-do 10:00 - 17:00
vr, za & zo
10:00 - 19:00