23.5.20

Daalhoeve op 1 juni weer open

Het is zover. We gaan weer open. Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur bent u weer welkom bij ons. We hebben ons de afgelopen weken grondig voorbereid op de heropening in een anderhalve meter samenleving. Want we willen uiteraard uw gezondheid en die van onze medewerkers en vrijwilligers zo optimaal mogelijk beschermen. Hoe ziet dat eruit, de 1½ meter boerderij? En welke spelregels gelden vanaf 1 juni?

Twee terrassen

Daalhoeve heeft vanaf 1 juni twee terrassen, het bekende achterterras en een nieuw terras op het voorplein. De tafeltjes staan op beide plekken minimaal anderhalve meter uit elkaar. Op het achterterras verloopt de bediening met karretjes, waar u zelf uw bestelling af neemt. Op het voorterras komt een barretje waar u zelf uw hapjes en drankjes bestelt en afhaalt. De terrassen zijn dagelijks open van 10-17 uur, ook op maandag.

Koojstal

De Koojstal is van donderdag tot en met zondag open van 16-19 uur. U kunt hier alleen terecht als u vooraf reserveert. Zo zorgen we er voor dat er nooit te veel bezoekers zijn. Ook de Koojstal is uiteraard zodanig ingericht dat er voldoende onderlinge afstand is. Hij is overdag dicht voor bezoekers, omdat via deze ruimte de mensen op het achterterras worden bediend.

Klachten? Dan liever niet

Zowel op de terrassen als in de Koojstal wordt u bij aankomst of reserveren gevraagd of u gezondheidsklachten heeft. Als dat zo is, bent u helaas niet welkom. Deze basisregel geldt in alle horeca in Nederland en die volgen wij uiteraard.

Het terrein: 1-richtingsverkeer en zones

Om opeenhoping van bezoekers te voorkomen, hebben we de boerderij verdeeld in drie zones. In twee zones kunt u via aparte rondjes over het terrein lopen. Daarbij hebben we eenrichtingsverkeer ingevoerd, zodat u elkaar vrijwel nergens tegemoet komt. Voor het rondje linksom op de boerderij (van de voorkant gezien) gaat u naar binnen langs het Bijenhuis en komt u terug via de stal met de minivarkens. Voor het rondje rechtsom loopt u over de binnenplaats naar het achterterras, waar u achter de speeltuin de Eetbare Loper oploopt. U eindigt het rondje via de poort die op het voorplein uitkomt. Wilt u alleen naar het achterterras, loop dan eveneens via de binnenplaats. Zijn alle tafeltjes bezet, dan kunt u hier helaas niet terecht.

Om dit allemaal goed te laten verlopen, is er geen terras meer op de binnenplaats. Daar moeten mensen immers met voldoende afstand tot elkaar kunnen wachten voor het toilet en de winkel. Verder is het niet meer mogelijk om via het achterterras naar het verblijf van de servals te lopen. Dat kan alleen via de Eetbare Loper achter de speeltuin. Het korte pad langs de servals is dan de enige plek waar u elkaar nog wel tegen kunt komen. We doen een beroep op u om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Fietsenstalling

Wij willen zoveel mogelijk bevorderen dat u met de fiets naar Daalhoeve komt. Dat voorkomt parkeerdruk van auto’s in de buurt, het risico op besmetting is veel kleiner dan in de bus en het is bovendien gezond. Daarom hebben we de afgelopen weken aan de straatkant, waar voorheen een brede haag stond, nieuwe fietsenstallingen gemaakt. U kunt hier uw fiets veilig stallen.

Nog geen bijeenkomsten

Ook al zijn bijeenkomsten tot dertig personen toegestaan, wij bieden voorlopig nog niet de mogelijkheid om op de boerderij kinderfeestjes of andere bijeenkomsten te houden. Dat doen we omdat we de middenstal, die we normaal hiervoor gebruiken, willen vrijhouden voor onze vrijwilligers. Zij moeten op veilige afstand van elkaar en van de bezoekers hun pauzes kunnen houden. De afgelopen weken hebben wij het aantal vrijwilligers op onze boerderij weer langzaam uitgebreid tot zo’n dertig tot veertig mensen. Ook zij hebben het werken op Daalhoeve gemist de laatste tijd. En ook hen willen we natuurlijk een zo groot mogelijke bescherming bieden.

En als het toch te druk wordt?

Als de beheerders vinden dat het te druk dreigt te worden op het terrein, kunnen zij de boerderij voor nieuwe bezoekers sluiten tot het weer wat rustiger is. Zo houden we het voor iedereen veilig om de boerderij te komen bezoeken.

Welkom

Volgens ons is het ook met de bovenstaande ‘spelregels’ toch weer heel fijn om onze boerderij te bezoeken. Daarom heten we u weer van harte welkom op Daalhoeve. En intussen passen we heel goed op dat het veilig en gezond blijft.

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-do 10:00 - 17:00
vr
10:00 - 19:00
za 10:00 - 21:00
zo 10:00 - 19:00