Zebra

Zebra

Zebra's zijn familie van onze paarden en ezels en komen in het wild voor in het midden en zuiden van Afrika. Ze zijn te herkennen aan hun zwart-witte strepenpatroon, waarvan onze voetgangersoversteekplaatsen zijn afgeleid. Elk dier heeft daarbij een uniek patroon. Zebra's leven met verschillende harems bij elkaar in een grote kudde. Ze kunnen bijzonder goed zien en horen, en dat is heel nuttig om bijtijds de roofdieren te ontdekken die op hen jagen (leeuwen, hyena's, luipaarden en wilde honden). Onze drie zebra's op het Erica-terrein hebben daar gelukkig geen last van. 

Zebra's zijn zeer moeilijk tot huisdier te maken. Daarvoor blijkt hun paniek-instinct bij onraad te groot. 

Locatie: Erica-terrein