Mara

De mara, pampahaas of Patagonische haas is een knaagdier, dat in het wild voorkomt in de droge, open struikwoestijnen en graslanden van Centraal- en Zuid-Argentinië. Hij is 50 tot 75 cm lang met een 4½ cm lang staartje, staat hoog op de poten en heeft grote, rechtopstaande oren en grote ogen. Mara’s, die tot 15 jaar oud kunnen worden, zijn monogaam. Mannetjes en vrouwtjes blijven hun hele leven bij elkaar. Ze eten korte grassen, kruiden en bladeren en twijgen van korte struiken.

De mara lijkt uiterlijk het meest op een haas of kleine antilope, maar hij is nauwer verwant met de cavia. Mara’s kunnen prima als huisdier worden gehouden. Het zijn erg sociale dieren. Wij hebben daarom zevenkoppels.

Locatie: ‘Erica-terrein’

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-wo 10:00 - 17:00
do-zo
10:00 - 19:00