Kinderboek geïnspireerd op Daalhoeve

23-11-2018

Een van onze buren, de aan Alesiahof wonende Harrie Boom, heeft een kinderboekje gemaakt geïnspireerd op Daalhoeve. Het boekje is heel geschikt om voor te lezen en te verkrijgen in het Mestreechs (originele versie) en het Nederlands. De Mestreechse titel is: 'Pee en Wubbel make vaan 'ne gewoene daag , 'ne bezundere daag'. En de Nederlandse titel: 'Pee en Wubbel maken van een gewone dag een bijzondere dag'.

Harrie kreeg zijn idee voor het boekje omdat hij bijna dagelijks langs Daalhoeve loopt en de dieren in hun weide ziet rondlopen. 'Dat gaf mij het idee om dieren als hoofdrolspelers te nemen voor het boek.'

De twee hoofdrolspelers zijn Pee de ezel en Wubbel de pony. Het boekje gaat over pesten. Pee en Wubbel worden vaak gepest en steeds door dezelfde. Op een dag krijgen ze er genoeg van en gaan ze diverse plannetjes bedenken om de pesters terug te pakken. Zo willen ze de pesters laten voelen hoe het voelt als je gepest wordt.

Wil je weten hoe dit afloopt, lees dan het boek! 

Voor de prijs en info over bestellen: zie de Facebookpagina Pee en Wubbel, of stuur een mail naar peeenwubbel@gmail.com.

                  


Img 20181123 185227