Werelddierendag 4 oktober

zondag 4 oktober 2015, 12:00 tot 17:00

De boerderijdieren zijn de dieren die voor ons vlees, onze eieren, melk en kaas zorgen. Nederland telt meer dan 12 miljoen varkens, bijna 103 miljoen kippen en ongeveer 4 miljoen stuks rundvee (melkvee en vleesvee). Daalhoeve brengt op 4 oktober de levenscyclus van het varken in beeld. Onze beheerder Ralph vatte die wel eens treffend samen als ‘van zaadje tot karbonaadje’. Daalhoeve produceert al enige jaren eigen vlees van de varkensrassen Bonte Bentheimer en Berkshire. De biggetjes groeien op onze boerderij op, hebben daar een mooi leven en worden dan geslacht, waarna het vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel. In de toekomst gaan we misschien hetzelfde doen met de rassen Saddleback en Duroc.

Op Daalhoeve en de andere Maastrichtse kinderboerderijen is op Werelddierendag ook het bijzondere kookboekje ‘Vlees in de kuip’ verkrijgbaar. Met heerlijke recepten, veel informatie en leuke activiteiten voor de kinderen. U vindt het boekje onder deze link: http://www.cityfarms.org/files/attachments/.695/Een_kookboekje.pdf

Het kwartaalblaadje ‘Druk met Dieren’ gaat deze keer helemaal over boerderijdieren en is dan eveneens verkrijgbaar. 

Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer
Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer