Snoeicursus in volle gang

Tijdens de cursus, die plaatsvindt op drie dinsdagen, komt het complete onderhoud van boomgaarden aan de orde: de biologie en verzorging van fruitbomen, de achterstallige en jaarlijkse snoei van oude bomen, de vormsnoei van jonge bomen en de biologische bestrijding van ziekten. Aan bod komen vragen als: waar let je op bij de snoei van een oude boom? Hoe vorm je een jonge boom zodat deze later een mooie boom wordt? Welke bomen kunnen worden aangeplant in een boomgaard? Hoe houd je een boom gezond?

De cursus wordt gegeven door de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg) en wordt op dinsdag 1 november afgesloten. Deelnemers zijn mensen van boerderij Daalhoeve (beheerder, assistent-beheerders en vrijwilligers) en kinderboerderij De Heeg en enkele buurtbewoners. De cursus is mogelijk gemaakt door Groen en Doen, IKL, de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Boerderij Daalhoeve.
 

Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer
Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer