Bomen terrein Erica geplant

Met de 91 hoogstam fruitbomen draagt Daalhoeve bij aan het herstel van een authentiek en prachtig element van het Limburgse landschap. Daarnaast gaan wij de wei inzetten om dagbestedingsplekken te realiseren, wat past in onze ontwikkeling naar algemene maatschappelijke basisvoorziening. De aanplant en verdere ontwikkeling van de hoogstam boomgaard is en wordt mede mogelijk gemaakt door twee subsidies van respectievelijk Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschappen Limburg) en van Groen en Doen, een programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De fruitbomen zijn uitgezocht samen met de Stichting IKL, zowel op consumptie als op resistentie. Er zijn peren, appels, kweeperen en kersen geplant. Iedere fruitsoort heeft zijn eigen weide. De peren, appels en kweeperen zijn 10 meter uit elkaar geplant. De kersenbomen staan verder uit elkaar omdat deze in hoogstam niet worden gesnoeid. Komend jaar zal er niks worden geoogst maar wel investeren we in de groei van de bomen. Zo zal er naast vormsnoei ook gelet worden op potentiële vruchttakken.  Tevens moeten we toewerken naar een veilig model van de bomen. Hoogstam fruitbomen worden altijd met een ladder geplukt en dan is het wel zo veilig als de boom mooi open is en stevige takken heeft om de ladder tegenaan te zetten. Marth van de Wal zal ons hier in adviseren. Hij is zeer ervaren in hoogstamfruitgaarden en is verder bekend als de biologische stroopstoker uit de regio.

Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer
Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer