Daalhoeve krijgt subsidie voor Social Monday

Social Monday is bedoeld voor de cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals van de sociale instellingen in Maastricht. Daalhoeve stelt op maandagmiddag, als de boerderij gesloten is, haar terrein en ruimten beschikbaar als laagdrempelige ontmoetings- en activiteitenplek. We bieden daarbij een programma aan, dat in onderling overleg met de instellingen wordt samengesteld.

De subsidie van € 7.850 is afkomstig uit een speciaal en eenmalig budget van de gemeente. Deze deed in mei 2013 een oproep aan vrijwilligersorganisaties in Maastricht om vernieuwende ideeën in te dienen. Het moesten ideeën zijn die mensen en verschillende doelgroepen met elkaar verbinden. Het idee van Daalhoeve voldoet daar helemaal aan. Instellingen kunnen hun cliënten eens wat anders aanbieden; cliënten, vrijwilligers en professionals kunnen kennismaken met mensen uit andere instellingen en mantelzorgers of buddy’s kunnen eens worden getrakteerd op een middagje uit. Samen met Daalhoeve krijgen nog dertien andere Maastrichtse organisaties een subsidie.

We zijn erg blij met het nieuwe project, dat in januari start, in aanwezigheid van wethouder Mieke Damsma. Het is een initiatief dat onze functie als centrum voor maatschappelijke instellingen verder versterkt. De subsidie bestaat uit huur en projectkosten. Een deel van het geld zal daardoor ten goede komen van het voortbestaan van de boerderij.
 

Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer
Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer