Mosselavond

zaterdag 9 november 2013, 18:00 tot 22:00

Onze jaarlijkse Mosselavond vindt plaats midden in het mosselseizoen, dat loopt van half juli tot half april. Mosselen behoren tot de meest gegeten zeevruchten. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Het vetgehalte bedraagt maar 1%. Geen dikmakers dus, deze weekdieren. Hooguit zijn sommige mensen er allergisch voor. Een lichte gevoeligheid komt ook voor, maar vooral aan het begin van het mosselseizoen. Naarmate het seizoen vordert, neemt het eiwitgehalte in de mosselen af en krijgen mensen met een lichte gevoeligheid er steeds minder last van. 

Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer
Lammetjesdagen in volle gang 24 januari 2018

Op 9 januari is op onze boerderij het eerste lammetje geboren. Daarmee zijn de Lammetjesdagen van 2018 echt van start gegaan. Ze gaan door tot in maart.

Lees meer
Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer