Wecycle beloont Daalhoeve met de derde plaats

In Nederland worden in 164 kinderboerderijen elektrische apparaten ingezameld. In 2014 waren dat er nog maar 145. Ook Daalhoeve doet al jaren mee aan de inzameling. Bezoekers kunnen hun kapotte elektrische apparaten bij ons achterlaten meteen achter de toegangspoort. Hiervoor ontvangen wij jaarlijks een bijdrage van € 250 van Wecycle. 

In 2015 zijn op de Nederlandse kinderboerderijen in totaal 36.225 apparaten ingezameld, een record in de geschiedenis. De meeste apparaten werden ingezameld in Zierikzee, door kinderboerderij De Punt (3.050 stuks). Daarna volgde De Dierenhof in Ridderkerk met 1.800 apparaten. Daalhoeve werd nummer 3 op de lijst van kinderboerderijen die het meeste inzamelden. Bij ons leverden de bezoekers 1.350 apparaten in. Omdat de beste vier inzamelaars door Wecycle werden beloond, kregen ook wij een extra sponsorbijdrage van € 250.

Wij bedanken onze bezoekers hartelijk voor deze bijdrage aan het voortbestaan van onze boerderij en aan de instandhouding van het milieu. Omdat Wecycle er in slaagt de ingeleverde apparaten voor bijna 80% te recyclen, komen er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gedolven. 

Wij gaan dan ook graag door met de inzameling van elektrische apparaten. Doet u met ons mee?

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer