Daalhoeve wint Groene Duim van IVN

IVN is een organisatie die zich richt op natuureducatie voor kinderen, jongeren en volwassenen. In het kader van het project 'Natuur in de buurt' deelt IVN in de week voor kerstmis elke dag een Groene Duim uit aan een instelling of persoon (burgers, professionals, bestuurders, ondernemers, etc.) die zich extra verdienstelijk heeft gemaakt voor groene buurtprojecten.

Het IVN motiveert de prijsuitreiking aan Daalhoeve als volgt:

'De afweging waarom u deze groene duim ontvangt is dat wij dit een heel goed initiatief vinden, dat jullie veel doen voor de omgeving en de buurt, de verscheidenheid aan doelgroepen en daarnaast ook nog heel groen zijn. Daarmee onderscheiden jullie je in onze optiek van andere (zorg)boerderijen.'

Wij zijn heel blij met de prijs en zien hem als stimulans om op onze groene weg door te gaan. 

Nieuw: otters 19 juni 2018

De eerste otters zijn gearriveerd. Ze zijn nog schuw en laten zich niet veel zien, maar dat gaat de komende tijd vast veranderen.

Lees meer
Uilen voor shows in de zomer 15 mei 2018

Sinds maart hebben wij drie uilen op de boerderij: een Bengaalse Oehoe, een Kerkuiltje en een Boeboekuil (zie de foto). Deze uilen zijn handtam en worden iedere dag getraind door Déanne.

Lees meer
Werk aan ottervijver vordert 15 mei 2018

Momenteel wordt op onze boerderij hard gewerkt aan de nieuwe vijver voor de otters. Het streven is rond half juni klaar te zijn. Er komen dan zes otters op Daalhoeve.

Lees meer