Kikkerdrilmiddag 28 maart

woensdag 28 maart 2018, 14:00 tot 17:00

In de lente worden vooral de bruine kikkers weer actief en zorgen ze voor heel veel kikkerdril. Ouders en kinderen kunnen op onze boerderij kikkerdril of kikkervisjes afhalen. Vergeet niet een schone jampot mee te nemen!

De kikkerdril of kikkervisjes mag je thuis verzorgen tot het kikkertjes worden. De kikkertjes dienen vervolgens terug gebracht te worden naar dezelfde locatie waar ze in hun natuurlijke habitat verder kunnen leven. Wat heb je thuis nodig? Voor de kikkerdril en kikkervisje heb je een glazen of plastic bak nodig van ± 46 x 26 x 24 cm. Op www.cnme.nl vind je instructies over hoe je de kikkervisjes moet verzorgen. 

Nieuw: otters 19 juni 2018

De eerste otters zijn gearriveerd. Ze zijn nog schuw en laten zich niet veel zien, maar dat gaat de komende tijd vast veranderen.

Lees meer
Uilen voor shows in de zomer 15 mei 2018

Sinds maart hebben wij drie uilen op de boerderij: een Bengaalse Oehoe, een Kerkuiltje en een Boeboekuil (zie de foto). Deze uilen zijn handtam en worden iedere dag getraind door Déanne.

Lees meer
Werk aan ottervijver vordert 15 mei 2018

Momenteel wordt op onze boerderij hard gewerkt aan de nieuwe vijver voor de otters. Het streven is rond half juni klaar te zijn. Er komen dan zes otters op Daalhoeve.

Lees meer