Initiatief 'Samen gezond eten' gehonoreerd

In 'Samen gezond eten op Daalhoeve' willen wij op maandag, als de boerderij gesloten is, een gratis maaltijd serveren aan mensen in de buurt die vanwege armoede of eenzaamheid in een isolement verkeren. We deden met dit idee mee aan de wedstrijd 'Stadsgoud', waarbij het Elisabeth Strouven Fonds € 100.000 beschikbaar stelde voor projecten die een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Maastricht. Onze beheerder Ralph Frissen (links op de foto) hield zondagmiddag 16 maart een gloedvolle presentatie in het Eiffelgebouw, samen met nog acht andere finalisten. Toen hem werd gevraagd uit te leggen waarom de eigen producten van Daalhoeve zo gezond zijn, vatte hij dat in één zin samen: 'van zaadje naar karbonaadje'. Op Daalhoeve worden onder meer eigen varkens gehouden, waarvan het vlees terecht komt in de boerderijwinkel en straks op het bord bij 'Samen gezond eten op Daalhoeve'. Eerlijk en gezond. 

Van de negen finalisten bij Stadsgoud, koos een onafhankelijke jury er zeven, waaronder Daalhoeve, uit om hun project uit te voeren. De plannen worden de komende weken verder uitgewerkt, in samenhang met het project Social Monday, waarbij wij onze ruimtes en ons terrein op maandag beschikbaar stellen aan initiatieven van maatschappelijke partners. 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer