Geboortegolf op Daalhoeve

Tijdens de Lammetjesdagen zijn er op Daalhoeve rond 120 lammeren geboren van geiten en schapen. Alle schapen en geiten kregen één of twee lammeren. Opvallend was dat alle lammeren bij de geboorte al flink uit de kluiten waren gewassen. Dat komt door de zachte winter. De schapen en geiten hadden minder energie nodig om zich warm te houden en zo bleef er meer over voor de lammetjes.

Behalve lammetjes zijn onlangs ook tien mooie biggetjes geboren van onze Bonte Bentheimer Dora. Aan het eind van de zomer verwachten we ons eerste nest raszuivere Berkshire-biggetjes. Vader Bèrke en moeder Bonnie hebben het al een tijdje gezellig samen.

Verder wordt er volgende maand waarschijnlijk weer een Alpaca-lammetje geboren. Ook verwachten we binnenkort de eerste kuikentjes van onze Hollandse krielen en sabelpoot-kippen. En er komt een eerste nest van de Vlaamse hazen (een konijnensoort). Echte paaskuikens en paashazen dus.

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer