Tijdelijk afscheid van onze kippen

De nieuwe maatregelen gelden sinds 8 december, toen in Nederland opnieuw een geval van vogelgriep naar buiten kwam. Sindsdien zijn wij verplicht ons pluimvee zodanig af te schermen dat de vogels niet in aanraking kunnen komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Op onze boerderij heeft dat vooral vervelende gevolgen voor onze kippen. Die zouden we moeten opsluiten in de kleine kippenrennen. Ruim een jaar geleden gebeurde hetzelfde en toen duurden de maatregelen maar liefst vijf maanden. 

Wij vinden het niet verantwoord onze kippen opnieuw zo'n lange periode te moeten opsluiten. Daarmee doen we hun welzijn ernstig tekort. Daarom hebben we besloten tijdelijk afscheid van ze te nemen. Het grootste deel van de kippen is ondergebracht bij particulieren. 

Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer
Lammetjesdagen in volle gang 24 januari 2018

Op 9 januari is op onze boerderij het eerste lammetje geboren. Daarmee zijn de Lammetjesdagen van 2018 echt van start gegaan. Ze gaan door tot in maart.

Lees meer
Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer