Tijdelijk afscheid van onze kippen

De nieuwe maatregelen gelden sinds 8 december, toen in Nederland opnieuw een geval van vogelgriep naar buiten kwam. Sindsdien zijn wij verplicht ons pluimvee zodanig af te schermen dat de vogels niet in aanraking kunnen komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Op onze boerderij heeft dat vooral vervelende gevolgen voor onze kippen. Die zouden we moeten opsluiten in de kleine kippenrennen. Ruim een jaar geleden gebeurde hetzelfde en toen duurden de maatregelen maar liefst vijf maanden. 

Wij vinden het niet verantwoord onze kippen opnieuw zo'n lange periode te moeten opsluiten. Daarmee doen we hun welzijn ernstig tekort. Daarom hebben we besloten tijdelijk afscheid van ze te nemen. Het grootste deel van de kippen is ondergebracht bij particulieren. 

Nieuw: otters 19 juni 2018

De eerste otters zijn gearriveerd. Ze zijn nog schuw en laten zich niet veel zien, maar dat gaat de komende tijd vast veranderen.

Lees meer
Uilen voor shows in de zomer 15 mei 2018

Sinds maart hebben wij drie uilen op de boerderij: een Bengaalse Oehoe, een Kerkuiltje en een Boeboekuil (zie de foto). Deze uilen zijn handtam en worden iedere dag getraind door Déanne.

Lees meer
Werk aan ottervijver vordert 15 mei 2018

Momenteel wordt op onze boerderij hard gewerkt aan de nieuwe vijver voor de otters. Het streven is rond half juni klaar te zijn. Er komen dan zes otters op Daalhoeve.

Lees meer