Stallen op terrein Erica zijn klaar, maar aanplant bomen uitgesteld

Boerderij Daalhoeve pacht het weiland sinds enige maanden van de Stichting Elisabeth Strouven. In samenwerking met de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) willen wij van het weiland een boomgaard maken met hoogstamfruit, met appels, peren, pruimen, kersen en kweepeer. We kiezen daarbij ook voor bijzondere en oude rassen. Het weiland wordt begraasd door onze minipaardjes. Ze worden dagelijks verzorgd door een team van Daalhoeve, dat deels bestaat uit mensen die in het kader van de maatschappelijke ondersteuning door de gemeente een steuntje in de rug nodig hebben. Daarmee vervult het terrein een sociaal-maatschappelijke functie, terwijl het tevens de buurt verfraait met een boomgaard die in het voorjaar garant zal staan voor een bloesemspektakel. Het fruit van de boomgaard gaan we verwerken en verkopen op de boerderij. 

Oorspronkelijk zouden de bomen op 9 december feestelijk worden geplant, maar dit hebben we helaas moeten uitstellen. Volgens de gemeente moet er op het terrein eerst een archeologisch bodemonderzoek plaatsvinden. We zijn nu in gesprek met de gemeente om te bekijken hoe we deze impasse kunnen doorbreken. 

Inmiddels hebben we op het terrein al wel de stallen gebouwd. Ze bevatten onder meer vijf paardenboxen. De stallen liggen zo ver mogelijk uit het zicht van de buurtbewoners. Wanneer ook de bomen kunnen worden geplant, is nog onduidelijk. We hopen dat het niet te lang duurt, want ze moeten echt deze winter nog de grond in. 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer