Overname groenbeheer Keurmeestersdreef

De overname van het beheer gebeurt in het kader van Mijn Groen Maastricht, het programma van de gemeente om onder meer stukken openbaar groen in beheer te geven bij bewoners. De boerderij gaat in dit verband meerdere activiteiten ondernemen in de omgeving: we helpen bewoners bij het zelf onderhouden van de blokhagen aan de Lutetiahof en de rozenperken aan de Vestahof, nemen het onderhoud over van het groen achter de Marsanahof en de haag aan de zijde van de Glazeniersdreef en gaan het groen beheren op de heuvel tegenover het tankstation. We maken hier een mooie wei met enkele hoogstam fruitbomen, die wordt omheind met een authentieke Limburgse meidoornhaag. De bestaande bomen en wandelpaden blijven gewoon staan en in tact. 

De wei gaan we gebruiken voor speelactiviteiten met kinderen en activiteiten met dieren, bedoeld voor zorgcliënten. Dat wil zeggen dat we op de wei overdag – tijdens de openingstijden van de boerderij – regelmatig minipaardjes, ezels, pony’s of schapen laten grazen. Incidenteel gebeurt dat ook in het weekend. We hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt over het maximaal aantal dieren dat op de wei mag en het voorkomen van overlast voor de buurt. Daarbij blijft het open karakter van dit groene gebied voor de buurtbewoners gehandhaafd. Zo heeft de omheining twee looppoortjes die op de momenten dat in de wei geen dieren staan open blijven. 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer