Lammetjesdagen groot succes

De jaarlijkse Lammetjesdagen startten dit jaar in de laatste week van januari. Als eerste waren de geiten aan de beurt. Er zijn van vier geitenrassen lammetjes geboren. Vlak na de Carnaval begonnen de schapen met lammeren. Ruim veertig schapen waren drachtig. Samen met de geiten zetten zij 89 lammetjes op de wereld. De bezoekers konden ze tijdens de openingstijden van de boerderij komen bekijken en sommigen hadden zelfs het geluk een geboorte van nabij mee te maken.

We hadden dit jaar trouwens twee bijzondere geboortes. Een Mergellandschap kreeg maar liefst vier kleintjes, een unicum. En er werd een lammetje geboren met een krulstaart. Even dachten wij dat ons jonge Berkshire-varkentje Bèrke op vrijersvoeten was geweest, maar hij is daar echt te jong voor. Het zal dus een speling van de natuur zijn.

Graag verwelkomen we u ook volgend jaar weer op onze Lammetjesdagen. Het is ieder jaar weer een spannende en bijzondere tijd waarin de medewerkers van de boerderij hun beste beentje voorzetten.  

 

Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer
Daalhoeve vierde met Wecycle 6 februari 2018

Daalhoeve heeft vorig jaar 2.025 elektrische apparaten ingezameld. Wecycle, het bedrijf dat de inzameling organiseert, heeft ons hiervoor beloond met een extra sponsorbijdrage van € 250.

Lees meer