Burendag

zaterdag 27 september 2014, 14:00 tot 17:00

De Eetbare Loper is onze eigen variant van de Groene Loper die straks wordt aangelegd bovenop de nieuwe A2-tunnel. De Eetbare Loper is een wandelroute over de boerderij die de bezoeker in een aantal etappes laat zien hoe voedsel vroeger werd en nu wordt verbouwd. De wandeling voert straks onder meer langs pompoenen, het nieuw te bouwen bijenpaviljoen, een pruimen- en perenwei, de wijngaard Daalhoeve, de appelweide, leifruit en veldjes voor groenten en aardbeien. We gaan hier ook activiteiten aan koppelen, zoals imkerlessen en workshops (zelf verbouwen van groenten en fruit, koken uit eigen tuin, zelf producten verwerken). 

Eerste stap is het plantrijp maken van de strook grond die we er onlangs hebben bijgekregen aan de rand aan de Aureliushof. En dat doen we graag met onze buren tijdens de jaarlijkse Burendag. We willen beginnen om 14 uur en na afloop trakteren we onze buren op een gezellige barbecue. 

U kunt u opgeven via het inschrijfformulier op de boerderij of door een mail te sturen naar info@daalhoeve.nl

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer