Mini-luchtmeetstation

In totaal zijn in Maastricht op zestig plekken mini-luchtmeetstations geplaatst. Met deze buisjes kan in de verschillende delen van de stad de luchtkwaliteit worden gecontroleerd. Daarvoor wordt eens per maand het gehalte aan stikstofdioxide in de verzamelde lucht gemeten, omdat dit een sterke indicator is voor de met het verkeer samenhangende luchtvervuiling.
Wij doen mee aan dit onderzoek omdat het past in onze ecologische taak en visie op duurzaamheid. Daarom brengen wij graag elke maand het buisje naar het laboratorium. Zodra er resultaten zijn van het onderzoek, laten we u dat weten. Behalve bij de boerderij hebben wij overigens ook mini-luchtmeetstations geplaatst bij het dierenpark in het Stadspark en de hoogstamwei op het voormalige Erica-terrein.

 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer