Zomercursus schilderen

maandag 17 juli 2017, 10:00 tot vrijdag 21 juli 2017, 12:00

Aanmelden voor de schildercursus kan via de website www.peterbrouwers.net. Peter Brouwers komt speciaal naar Daalhoeve om de cursus te geven. Op zijn website schrijft hij over de cursus het volgende.

'Elk jaar is het weer een feest om de kinderen aan de slag te zien met schetsen en prachtige tekeningen en schilderijen. Dit is het 6e jaar dat ik deze cursus geef en het blijft iedereen inspireren. Dat is ook mijn doel: kinderen helpen hun persoonlijke creativiteit tot expressie te brengen en een diepere laag te laten ontdekken in zichzelf en zo hun kwaliteit en talent verdiepen. En ondertussen hebben we veel plezier en pret samen met elkaar en de dieren. Dus wat houd je tegen? Aarzel niet en schrijf je zoon of dochter meteen in voor deze fijne en inspirerende cursusweek.

In de voetsporen van Keubeke Kuusj
Korte inhoud: Ook in Maastricht gaan we dieren natekenen en wel op kinderboerderij Daalhoeve te Daalhof. Op de boerderij zijn heel vele verschillende dieren te vinden; geiten, kippen, lama's, konijntjes, biggetjes en nog veel meer. De eerste twee dagen tekenen en schetsen we erop los om vooral veel inspiratie op te doen. Vanaf dag drie gaan de kinderen hun tekeningen en schetsen uitzoeken en eentje kiezen. Die gaan ze vervolgens groot tekenen, op het formaat van het schildersdoek. De rest van de week zijn we bezig met schilderen. De kinderen leren zo het hele proces ervaren van schets tot uiteindelijke schilderij, net als een echte kunstenaar dus!'

 

Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus niet door. 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer