Nieuw: biggen van onze Nederlandse landvarkens

De landvarkens zijn nieuw op onze boerderij. Anders dan de naam doet vermoeden, is het geen inheems varkensras, maar een Nederlands kruisingsproduct van twee landrassen: 5/8 Deens landvarken en 3/8 Duits landvarken. In de commerciële varkenshouderij worden deze varkens niet meer gehouden omdat ze niet rendabel zijn. Het voortbestaan van het ras is in ons land daarom in gevaar. Het behoud moet komen van kinderboerderijen zoals Daalhoeve. 

Wij houden de Nederlandse landvarkens omdat ze erg vriendelijk zijn en bovendien zeer vruchtbaar. Bovendien leveren de biggen straks lekker vlees op voor in onze boerderijwinkel. 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer