Zonnepanelen op Daalhoeve

Sinds donderdag 21 november wordt het dak van Boerderij Daalhoeve versierd met zonnepanelen. Wethouder Duurzaamheid Albert Nuss opende de zonnecentrale, samen met kinderen van groep 6 van de Elckerlyc en Fons Olterdissenschool. De zonnepanelen zijn door de samenwerking met het bedrijf RoofTopEnergy, dat ze heeft ontworpen, beheert en exploiteert, geplaatst zonder een financiële bijdrage van de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Daalhoeve betaalt voor de stroom tien jaar lang een vaste stroomprijs. Met deze constructie is de boerderij een pilot-project in Maastricht.
Wethouder Nuss noemt de zonnepanelen een ‘mooi en zichtbaar duurzaam gebaar op precies de juiste plek. Boerderij Daalhoeve is een centrum voor natuur- en milieu-educatie en dus bij uitstek de locatie om een goede zichtbare stap naar verduurzaming te nemen. Kinderen ervaren hier op jonge leeftijd het belang van zuinig omgaan met energie en leren spelenderwijs hoe energie ook duurzaam opgewekt kan worden.’

Daalhoeve had aan de officiële opening een tekenwedstrijd verbonden. De mooiste tekening was volgens de jury die van Jarold Boafy. Hij mocht een naam bedenken voor de kast van de omvormer die de kilowatt-uren registreert. Na een rondleiding op de boerderij kregen alle kinderen limonade en cake en een kleine attentie in de vorm van een portemonneetje.
 

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer