Daalhoeve vangt verstoten kalfje op

Het nieuwe kalf is er een van een tweeling, die half november werd geboren. Het komt maar zelden voor dat Galloway-runderen tweelingen werpen. Meestal komt een van de kalveren dan dood ter wereld, of wordt het door de moeder verstoten. De eerste week na de geboorte ging het nog goed, maar toen verstootte de moederkoe het kalf alsnog. Onze beheerder Ralph Frissen kreeg vervolgens een telefoontje van de natuurbeheerders en reisde af naar Nijmegen om het kalf op te halen. Het wordt op onze boerderij nu met de hand grootgebracht. Het is de vijfde keer dat Ralph op deze manier een verstoten kalf heeft opgevangen. Van de andere vier lopen er nog twee rond op Daalhoeve. 

Zie ook dit bericht op natuurbericht.nl (kopieer de link en plak ze in uw browser): 

http://www.natuurbericht.nl/?id=11797&Eid=3234

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer