Exotisch Maastricht

We staan er niet altijd bij stil, maar iedere dag hebben we te maken met verre landen. We dragen kleren van katoen, we maken het eten op smaak met peper en zout, we drinken koffie en thee en we dragen gouden of zilveren sieraden. We zijn kind aan huis bij de afhaal Chinees en we zijn dol op pizza. Dat is allemaal zo gewoon geworden dat het bijna Nederlands is. Als alles wat ooit uit het buitenland is gekomen weer terug zou gaan naar waar het vandaan kwam, zou ons leven wel heel erg saai en kaal worden.

Toch zijn er ook planten, zaden en dieren uit verre landen die schade aanrichten aan onze natuur of ziektes veroorzaken. Denk maar aan Japans Knoopkruid, grijze eekhoorns, waterschildpadden. Moeten we ingrijpen? Zo ja, hoe dan? Allemaal vragen die in de week van 4 t/m 11 mei in Maastricht aan bod komen bij Natuurmonumenten, Groei en Bloei, het IVN, het Natuurhistorisch Museum, het Natuurhistorisch Genootschap, de kinderboerderijen en het CNME. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Het gaat de hele week over vissen, schapen, geiten, planten, slangen, hagedissen, schildpadden, insecten e.d. met als afsluiting een grote Draken en Slangendag in de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat in Maastricht op zondag 11 mei.

Ook op Daalhoeve vindt u exotische dieren, met natuurlijk de alpaca als blikvanger. Daarnaast zijn onder meer ook de angorageiten en boergeiten van oorsprong exotisch.  

Kijk voor het hele programma van Exotisch Maastricht op www.cnme.nl/nl/activiteitenagenda.

Kikkerdrilmiddag 28 maart 18 maart 2018

Heb jij je altijd afgevraagd waar kikkers vandaan komen? Dan is dit het moment. 28 maart is het kikkerdrilmiddag in Maastricht. Ook Daalhoeve doet mee.

Lees meer
Fotowedstrijd 6 maart 2018

Je kunt nog deze maand meedoen aan onze fotowedstrijd. Maak je mooiste foto op Daalhoeve en stuur in naar info@daalhoeve.nl.

Lees meer
Voorleesuurtje op 14 maart 6 maart 2018

Op woensdag 14 maart leest Peter Brouwers van 14.00 tot 15.00 uur op de boerderij voor uit zijn kinderboek Keubeke Kuusj. De toegang is gratis.

Lees meer