Varkens

Berkshire

Het Berkshire varken dankt zijn naam aan zijn oorspronkelijke herkomst: het vroegere Berkshire, nu Oxfordshire. Het is het oudste Engelse varkensras en wordt gehouden om zijn zoete, malse en smaakvolle vlees. Het vlees is gemarmerd en daardoor krimpt het nauwelijks tijdens het bakken. Het varken is zwart met witte pootjes en bles. Berkshires hebben vrij korte poten en een vierkantig figuur. De beren worden tot ongeveer 400 kg zwaar, de zeugen halen makkelijk de 300 kg. Berkshires zijn een rustig een vreedzaam ras en daarmee zeer geschikt voor een kinderboerderij. 

Oxford Sandy and Black

Het Oxford Sandy and Black varken, ook wel Plum Pudding of Oxford Bos Pig genoemd, is een van de oudste Britse varkensrassen. Ze zijn vernoemd naar hun kleur. Ze zijn prachtig oranje en hebben zwarte vlekjes. Ze bestaan al ruim 200 tot 300 jaar. Het ras heeft vele goede eigenschappen, in het bijzonder de moedereigenschappen. Ze zijn geschikt voor buiten en zijn erg goede verzamelaars. De vacht van het Sandy and Black varken is gekleurd en kan goed tegen het branden van de zon. 

Oxford Sandy and Blacks hebben een lief karakter en vragen veel om aandacht. Wanneer het voedertijd is, hoor je ze al roepen vanaf de binnenplaats dat ze honger hebben! Daalhoeve is een van de weinige boerderijen die dit ras onderhoudt in Nederland.