Schaapskudde

Wij hebben een eigen schaapskudde met ruim 200 schapen, die we inzetten voor de begrazing van diverse terreinen. Jaarlijks komt een deel van de kudde in het begin van het jaar naar onze boerderij voor de jaarlijkse Lammetjesdagen, één van de hoogtepunten op Daalhoeve. De schapen bevallen dan op de boerderij van hun lammetjes. Bezoekers kunnen dit, als ze geluk hebben, van dichtbij meemaken. Naast de schapen bevallen ook onze boergeiten in deze periode van hun lammetjes.

In onze schaapskudde hebben wij nu (mei 2022) drie rassen ooien (vrouwtjesschapen): rond 120 brilschapen, 80 Poll Dorsets en enkele bruine bergschapen. Voor het dekken van de ooien hebben wij in totaal acht rammen, in vijf rassen: 2 Britse texelaars, 1 bruin bergschaap, 1 brilschaap, 1 Charollais en 3 Poll Dorsets.

Voor de begrazing van de zonneparken gebruiken wij Ouessant-schapen. Dit is het kleinste schapenras ter wereld. Met hun geringe afmetingen zijn ze heel geschikt voor de begrazing onder zonnepanelen. Bij de inzet van grotere schapen is het risico groot dat deze bij het grazen de panelen en/of kabels beschadigen.

Met uitzondering van onze acht grote rammen hebben we op deze website aparte beschrijvingen van onze schaapsrassen.

Locatie: diverse buitengebieden en de zonneparken Belvédère en Bocholtz.

Contactgegevens

Stichting Boerderij Daalhoeve
Alesiahof 40
6215 SX, Maastricht
043 - 3474786

Openingstijden

ma-do 10:00 - 17:00
vr-zo
10:00 - 19:00