Werelddierendag 4 oktober

zondag 4 oktober 2015, 12:00 tot 17:00

De boerderijdieren zijn de dieren die voor ons vlees, onze eieren, melk en kaas zorgen. Nederland telt meer dan 12 miljoen varkens, bijna 103 miljoen kippen en ongeveer 4 miljoen stuks rundvee (melkvee en vleesvee). Daalhoeve brengt op 4 oktober de levenscyclus van het varken in beeld. Onze beheerder Ralph vatte die wel eens treffend samen als ‘van zaadje tot karbonaadje’. Daalhoeve produceert al enige jaren eigen vlees van de varkensrassen Bonte Bentheimer en Berkshire. De biggetjes groeien op onze boerderij op, hebben daar een mooi leven en worden dan geslacht, waarna het vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel. In de toekomst gaan we misschien hetzelfde doen met de rassen Saddleback en Duroc.

Op Daalhoeve en de andere Maastrichtse kinderboerderijen is op Werelddierendag ook het bijzondere kookboekje ‘Vlees in de kuip’ verkrijgbaar. Met heerlijke recepten, veel informatie en leuke activiteiten voor de kinderen. U vindt het boekje onder deze link: http://www.cityfarms.org/files/attachments/.695/Een_kookboekje.pdf

Het kwartaalblaadje ‘Druk met Dieren’ gaat deze keer helemaal over boerderijdieren en is dan eveneens verkrijgbaar. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer