Werelddierendag 4 oktober

zondag 4 oktober 2015, 12:00 tot 17:00

De boerderijdieren zijn de dieren die voor ons vlees, onze eieren, melk en kaas zorgen. Nederland telt meer dan 12 miljoen varkens, bijna 103 miljoen kippen en ongeveer 4 miljoen stuks rundvee (melkvee en vleesvee). Daalhoeve brengt op 4 oktober de levenscyclus van het varken in beeld. Onze beheerder Ralph vatte die wel eens treffend samen als ‘van zaadje tot karbonaadje’. Daalhoeve produceert al enige jaren eigen vlees van de varkensrassen Bonte Bentheimer en Berkshire. De biggetjes groeien op onze boerderij op, hebben daar een mooi leven en worden dan geslacht, waarna het vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel. In de toekomst gaan we misschien hetzelfde doen met de rassen Saddleback en Duroc.

Op Daalhoeve en de andere Maastrichtse kinderboerderijen is op Werelddierendag ook het bijzondere kookboekje ‘Vlees in de kuip’ verkrijgbaar. Met heerlijke recepten, veel informatie en leuke activiteiten voor de kinderen. U vindt het boekje onder deze link: http://www.cityfarms.org/files/attachments/.695/Een_kookboekje.pdf

Het kwartaalblaadje ‘Druk met Dieren’ gaat deze keer helemaal over boerderijdieren en is dan eveneens verkrijgbaar. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer