Snoeicursus in volle gang

Tijdens de cursus, die plaatsvindt op drie dinsdagen, komt het complete onderhoud van boomgaarden aan de orde: de biologie en verzorging van fruitbomen, de achterstallige en jaarlijkse snoei van oude bomen, de vormsnoei van jonge bomen en de biologische bestrijding van ziekten. Aan bod komen vragen als: waar let je op bij de snoei van een oude boom? Hoe vorm je een jonge boom zodat deze later een mooie boom wordt? Welke bomen kunnen worden aangeplant in een boomgaard? Hoe houd je een boom gezond?

De cursus wordt gegeven door de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg) en wordt op dinsdag 1 november afgesloten. Deelnemers zijn mensen van boerderij Daalhoeve (beheerder, assistent-beheerders en vrijwilligers) en kinderboerderij De Heeg en enkele buurtbewoners. De cursus is mogelijk gemaakt door Groen en Doen, IKL, de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Boerderij Daalhoeve.
 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer