Snoeicursus in volle gang

Tijdens de cursus, die plaatsvindt op drie dinsdagen, komt het complete onderhoud van boomgaarden aan de orde: de biologie en verzorging van fruitbomen, de achterstallige en jaarlijkse snoei van oude bomen, de vormsnoei van jonge bomen en de biologische bestrijding van ziekten. Aan bod komen vragen als: waar let je op bij de snoei van een oude boom? Hoe vorm je een jonge boom zodat deze later een mooie boom wordt? Welke bomen kunnen worden aangeplant in een boomgaard? Hoe houd je een boom gezond?

De cursus wordt gegeven door de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg) en wordt op dinsdag 1 november afgesloten. Deelnemers zijn mensen van boerderij Daalhoeve (beheerder, assistent-beheerders en vrijwilligers) en kinderboerderij De Heeg en enkele buurtbewoners. De cursus is mogelijk gemaakt door Groen en Doen, IKL, de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Boerderij Daalhoeve.
 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer