Bomen terrein Erica geplant

Met de 91 hoogstam fruitbomen draagt Daalhoeve bij aan het herstel van een authentiek en prachtig element van het Limburgse landschap. Daarnaast gaan wij de wei inzetten om dagbestedingsplekken te realiseren, wat past in onze ontwikkeling naar algemene maatschappelijke basisvoorziening. De aanplant en verdere ontwikkeling van de hoogstam boomgaard is en wordt mede mogelijk gemaakt door twee subsidies van respectievelijk Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschappen Limburg) en van Groen en Doen, een programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De fruitbomen zijn uitgezocht samen met de Stichting IKL, zowel op consumptie als op resistentie. Er zijn peren, appels, kweeperen en kersen geplant. Iedere fruitsoort heeft zijn eigen weide. De peren, appels en kweeperen zijn 10 meter uit elkaar geplant. De kersenbomen staan verder uit elkaar omdat deze in hoogstam niet worden gesnoeid. Komend jaar zal er niks worden geoogst maar wel investeren we in de groei van de bomen. Zo zal er naast vormsnoei ook gelet worden op potentiële vruchttakken.  Tevens moeten we toewerken naar een veilig model van de bomen. Hoogstam fruitbomen worden altijd met een ladder geplukt en dan is het wel zo veilig als de boom mooi open is en stevige takken heeft om de ladder tegenaan te zetten. Marth van de Wal zal ons hier in adviseren. Hij is zeer ervaren in hoogstamfruitgaarden en is verder bekend als de biologische stroopstoker uit de regio.

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer