Bomen terrein Erica geplant

Met de 91 hoogstam fruitbomen draagt Daalhoeve bij aan het herstel van een authentiek en prachtig element van het Limburgse landschap. Daarnaast gaan wij de wei inzetten om dagbestedingsplekken te realiseren, wat past in onze ontwikkeling naar algemene maatschappelijke basisvoorziening. De aanplant en verdere ontwikkeling van de hoogstam boomgaard is en wordt mede mogelijk gemaakt door twee subsidies van respectievelijk Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschappen Limburg) en van Groen en Doen, een programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De fruitbomen zijn uitgezocht samen met de Stichting IKL, zowel op consumptie als op resistentie. Er zijn peren, appels, kweeperen en kersen geplant. Iedere fruitsoort heeft zijn eigen weide. De peren, appels en kweeperen zijn 10 meter uit elkaar geplant. De kersenbomen staan verder uit elkaar omdat deze in hoogstam niet worden gesnoeid. Komend jaar zal er niks worden geoogst maar wel investeren we in de groei van de bomen. Zo zal er naast vormsnoei ook gelet worden op potentiële vruchttakken.  Tevens moeten we toewerken naar een veilig model van de bomen. Hoogstam fruitbomen worden altijd met een ladder geplukt en dan is het wel zo veilig als de boom mooi open is en stevige takken heeft om de ladder tegenaan te zetten. Marth van de Wal zal ons hier in adviseren. Hij is zeer ervaren in hoogstamfruitgaarden en is verder bekend als de biologische stroopstoker uit de regio.

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer