Alpaca geboren

Alpaca's zijn familieleden van de kameel en de in Zuid-Amerika levende lama's. Ze leven op grote hoogtes en kunnen 's zomers en 's winters buiten blijven. Alpaca's hebben een zachtaardig karakter en kunnen goed samen in een wei met geiten en schapen. Alhoewel we wisten dat een van onze alpaca's drachtig was, kwam de geboorte van Kuzco toch als een verrassing. De draagtijd is namelijk lang, tussen 11 en 11½ maand. 

Met Kuzco gaat het uitstekend. Hij heeft al veel bezoek gehad en voelt zich opperbest in onze wei. Wie hem in levende lijve wil komen bekijken, moet maar snel eens langskomen. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer