Demonstratie kaas maken

zondag 9 maart 2014, 12:00 tot 17:00

Wijngilde 'De Wijngaert' maakt elke maand kaas op Daalhoeve, in drie soorten: Goudse, Camembert en het neefje van de Rommedou, het Maastrichtse kaasje.

Op 9 maart geeft het gilde hiervan een demonstratie. Ze laat dan het hele proces zien. Om kaas te maken wordt de melk bij de boer gehaald, rechtstreeks van de koe met een temperatuur van 33 à 34 graden. Dan is het zaak de melk zo snel mogelijk naar de kaasmakers te brengen. Om te kunnen stremmen is namelijk een temperatuur nodig van 29 graden. Stremmen is het indikken van de vaste delen van de melk. Tijdens de demonstratie laten wij u dit stap voor stap zien. Uit 10 liter melk maak je een kaas van ongeveer 1 kg. Dat duurt ongeveer 2½ uur. Wist u trouwens dat melk is samengesteld uit 87,3% water, 4% vet, 3,3% eiwit (kaasstof), 4,5% melksuiker en 0,9% minerale zouten.

Zo heeft u nu al wat geleerd. De rest volgt op 9 maart. Tot dan

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer