Daalhoeve krijgt subsidie voor Social Monday

Social Monday is bedoeld voor de cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals van de sociale instellingen in Maastricht. Daalhoeve stelt op maandagmiddag, als de boerderij gesloten is, haar terrein en ruimten beschikbaar als laagdrempelige ontmoetings- en activiteitenplek. We bieden daarbij een programma aan, dat in onderling overleg met de instellingen wordt samengesteld.

De subsidie van € 7.850 is afkomstig uit een speciaal en eenmalig budget van de gemeente. Deze deed in mei 2013 een oproep aan vrijwilligersorganisaties in Maastricht om vernieuwende ideeën in te dienen. Het moesten ideeën zijn die mensen en verschillende doelgroepen met elkaar verbinden. Het idee van Daalhoeve voldoet daar helemaal aan. Instellingen kunnen hun cliënten eens wat anders aanbieden; cliënten, vrijwilligers en professionals kunnen kennismaken met mensen uit andere instellingen en mantelzorgers of buddy’s kunnen eens worden getrakteerd op een middagje uit. Samen met Daalhoeve krijgen nog dertien andere Maastrichtse organisaties een subsidie.

We zijn erg blij met het nieuwe project, dat in januari start, in aanwezigheid van wethouder Mieke Damsma. Het is een initiatief dat onze functie als centrum voor maatschappelijke instellingen verder versterkt. De subsidie bestaat uit huur en projectkosten. Een deel van het geld zal daardoor ten goede komen van het voortbestaan van de boerderij.
 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer