Wecycle beloont Daalhoeve met de derde plaats

In Nederland worden in 164 kinderboerderijen elektrische apparaten ingezameld. In 2014 waren dat er nog maar 145. Ook Daalhoeve doet al jaren mee aan de inzameling. Bezoekers kunnen hun kapotte elektrische apparaten bij ons achterlaten meteen achter de toegangspoort. Hiervoor ontvangen wij jaarlijks een bijdrage van € 250 van Wecycle. 

In 2015 zijn op de Nederlandse kinderboerderijen in totaal 36.225 apparaten ingezameld, een record in de geschiedenis. De meeste apparaten werden ingezameld in Zierikzee, door kinderboerderij De Punt (3.050 stuks). Daarna volgde De Dierenhof in Ridderkerk met 1.800 apparaten. Daalhoeve werd nummer 3 op de lijst van kinderboerderijen die het meeste inzamelden. Bij ons leverden de bezoekers 1.350 apparaten in. Omdat de beste vier inzamelaars door Wecycle werden beloond, kregen ook wij een extra sponsorbijdrage van € 250.

Wij bedanken onze bezoekers hartelijk voor deze bijdrage aan het voortbestaan van onze boerderij en aan de instandhouding van het milieu. Omdat Wecycle er in slaagt de ingeleverde apparaten voor bijna 80% te recyclen, komen er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gedolven. 

Wij gaan dan ook graag door met de inzameling van elektrische apparaten. Doet u met ons mee?

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer