Wecycle beloont Daalhoeve met de derde plaats

In Nederland worden in 164 kinderboerderijen elektrische apparaten ingezameld. In 2014 waren dat er nog maar 145. Ook Daalhoeve doet al jaren mee aan de inzameling. Bezoekers kunnen hun kapotte elektrische apparaten bij ons achterlaten meteen achter de toegangspoort. Hiervoor ontvangen wij jaarlijks een bijdrage van € 250 van Wecycle. 

In 2015 zijn op de Nederlandse kinderboerderijen in totaal 36.225 apparaten ingezameld, een record in de geschiedenis. De meeste apparaten werden ingezameld in Zierikzee, door kinderboerderij De Punt (3.050 stuks). Daarna volgde De Dierenhof in Ridderkerk met 1.800 apparaten. Daalhoeve werd nummer 3 op de lijst van kinderboerderijen die het meeste inzamelden. Bij ons leverden de bezoekers 1.350 apparaten in. Omdat de beste vier inzamelaars door Wecycle werden beloond, kregen ook wij een extra sponsorbijdrage van € 250.

Wij bedanken onze bezoekers hartelijk voor deze bijdrage aan het voortbestaan van onze boerderij en aan de instandhouding van het milieu. Omdat Wecycle er in slaagt de ingeleverde apparaten voor bijna 80% te recyclen, komen er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gedolven. 

Wij gaan dan ook graag door met de inzameling van elektrische apparaten. Doet u met ons mee?

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer