Joost vrijwilliger van het jaar

Op de website www.thuisinmaastricht.nl verscheen over de prijsuitreiking aan Joost onderstaand artikel. 

Joost Nijssen – vol passie voor budoclub en kinderboerderij

Hij is al meer dan 40 jaar lid van Stichting Budoclub Daalhof. Joost Nijssen (69) is een van de medeoprichters. Hij was bestuurslid, trainer en is nu nog actief als assistent-trainer en klusjesman. Niets is hem te veel. Hij doet alles vol passie en overgave. De club is inmiddels uitgegroeid tot een club waar kinderen wekelijks met plezier naartoe gaan. Maar dat is nog niet alles… Joost is daarnaast reeds 5 jaren actief bij de kinderboerderij in Daalhof. Deze dreigde in 2011 door bezuinigingen gesloten te worden. Hij zette alles op alles, samen met de buurt om dit te voorkomen. En met succes! Joost vertelt enthousiast over zijn vrijwilligerswerk en waarom hij dit doet.

Sport in nieuwe wijk
Joost verhuisde medio jaren ’70 van de binnenstad naar de wijk Daalhof. Joost: “Het was een wijk in opbouw waar toen nog nauwelijks iets op sportgebied was. Er was wel een stichting Sportvereniging Daalhof. Die had de taak om diverse sporten in de wijk op te zetten. Zo ontstond er onder andere een voetbal-, tennis- en judoclub. Toen alles eenmaal goed liep, zijn deze clubs zelfstandige verenigingen geworden. Ik was al actief in de judosport en ben via mijn buurman in de Budoclub Daalhof gerold. Budo is een verzamelnaam van vechtsporten en judo is daar een onderdeel van.”

Ondersteuning budoclub
Joost doet alles voor de ondersteuning van het huidige bestuur en de trainers. Ook staat hij nog altijd wekelijks als assistent-trainer op de mat in de avonduren. Maar hij is al veel eerder aanwezig om voorbereidingen te treffen. “Ik zorg voor de benodigde materialen, zoals judomatten en kleding”, vertelt Joost. Hij is ook onmisbaar bij allerlei nevenactiviteiten voor de kinderen, zoals wedstrijden en clubkampioenschappen.

Kinderboerderij Daalhoeve
Ook bij Kinderboerderij Daalhoeve is hij actief als vrijwilliger en is sinds 3 jaar voorzitter. Waardoor dit kwam? Joost: “Ik kreeg een telefoontje in 2011 van de voormalige voorzitter van het buurtplatform Daalhof en Belfort. Hij vertelde dat de kinderboerderij door bezuinigingen gesloten werd. ‘Euver mie liek!’ heb ik toen geroepen. We zijn met de buurt in opstand gekomen. Gelukkig kwam er een doorstart en zijn de activiteiten nu flink uitgebreid. Het is ook een project van de gemeente met dagbestedingsplekken voor onder meer verstandelijk gehandicapten. Naast kinderboerderij is het nu ook een centrum voor maatschappelijke participatie.”

Waarom vrijwilligerswerk?
Joost vindt het leuk om vrijwilliger te zijn. “Ik ben vroeger medewerker in de buitendienst geweest en ik had veel contact met mensen. Ik heb het dus altijd leuk gevonden met mensen om te gaan. Anders moet je dit werk niet gaan doen! Ook is het vrijwilligerswerk een verrijking voor de vereniging en jezelf.”

Trots op de prijs
Hij kreeg onverwacht bezoek van wethouder Janssen en hoorde van het behalen van de Vrijwilligersprijs 2017. Die ontvangt hij 11 maart uit handen van de burgemeester. Hij vindt het geweldig. “Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven achter de rug en dan word je toch nog zo gewaardeerd. Ik ben ook versteld van de vele leuke reacties, ook via social media. Het is hartverwarmend!”

 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer