Initiatief 'Samen gezond eten' gehonoreerd

In 'Samen gezond eten op Daalhoeve' willen wij op maandag, als de boerderij gesloten is, een gratis maaltijd serveren aan mensen in de buurt die vanwege armoede of eenzaamheid in een isolement verkeren. We deden met dit idee mee aan de wedstrijd 'Stadsgoud', waarbij het Elisabeth Strouven Fonds € 100.000 beschikbaar stelde voor projecten die een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Maastricht. Onze beheerder Ralph Frissen (links op de foto) hield zondagmiddag 16 maart een gloedvolle presentatie in het Eiffelgebouw, samen met nog acht andere finalisten. Toen hem werd gevraagd uit te leggen waarom de eigen producten van Daalhoeve zo gezond zijn, vatte hij dat in één zin samen: 'van zaadje naar karbonaadje'. Op Daalhoeve worden onder meer eigen varkens gehouden, waarvan het vlees terecht komt in de boerderijwinkel en straks op het bord bij 'Samen gezond eten op Daalhoeve'. Eerlijk en gezond. 

Van de negen finalisten bij Stadsgoud, koos een onafhankelijke jury er zeven, waaronder Daalhoeve, uit om hun project uit te voeren. De plannen worden de komende weken verder uitgewerkt, in samenhang met het project Social Monday, waarbij wij onze ruimtes en ons terrein op maandag beschikbaar stellen aan initiatieven van maatschappelijke partners. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer