Initiatief 'Samen gezond eten' gehonoreerd

In 'Samen gezond eten op Daalhoeve' willen wij op maandag, als de boerderij gesloten is, een gratis maaltijd serveren aan mensen in de buurt die vanwege armoede of eenzaamheid in een isolement verkeren. We deden met dit idee mee aan de wedstrijd 'Stadsgoud', waarbij het Elisabeth Strouven Fonds € 100.000 beschikbaar stelde voor projecten die een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Maastricht. Onze beheerder Ralph Frissen (links op de foto) hield zondagmiddag 16 maart een gloedvolle presentatie in het Eiffelgebouw, samen met nog acht andere finalisten. Toen hem werd gevraagd uit te leggen waarom de eigen producten van Daalhoeve zo gezond zijn, vatte hij dat in één zin samen: 'van zaadje naar karbonaadje'. Op Daalhoeve worden onder meer eigen varkens gehouden, waarvan het vlees terecht komt in de boerderijwinkel en straks op het bord bij 'Samen gezond eten op Daalhoeve'. Eerlijk en gezond. 

Van de negen finalisten bij Stadsgoud, koos een onafhankelijke jury er zeven, waaronder Daalhoeve, uit om hun project uit te voeren. De plannen worden de komende weken verder uitgewerkt, in samenhang met het project Social Monday, waarbij wij onze ruimtes en ons terrein op maandag beschikbaar stellen aan initiatieven van maatschappelijke partners. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer