Geboortegolf op Daalhoeve

Tijdens de Lammetjesdagen zijn er op Daalhoeve rond 120 lammeren geboren van geiten en schapen. Alle schapen en geiten kregen één of twee lammeren. Opvallend was dat alle lammeren bij de geboorte al flink uit de kluiten waren gewassen. Dat komt door de zachte winter. De schapen en geiten hadden minder energie nodig om zich warm te houden en zo bleef er meer over voor de lammetjes.

Behalve lammetjes zijn onlangs ook tien mooie biggetjes geboren van onze Bonte Bentheimer Dora. Aan het eind van de zomer verwachten we ons eerste nest raszuivere Berkshire-biggetjes. Vader Bèrke en moeder Bonnie hebben het al een tijdje gezellig samen.

Verder wordt er volgende maand waarschijnlijk weer een Alpaca-lammetje geboren. Ook verwachten we binnenkort de eerste kuikentjes van onze Hollandse krielen en sabelpoot-kippen. En er komt een eerste nest van de Vlaamse hazen (een konijnensoort). Echte paaskuikens en paashazen dus.

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer