Geboortegolf op Daalhoeve

Tijdens de Lammetjesdagen zijn er op Daalhoeve rond 120 lammeren geboren van geiten en schapen. Alle schapen en geiten kregen één of twee lammeren. Opvallend was dat alle lammeren bij de geboorte al flink uit de kluiten waren gewassen. Dat komt door de zachte winter. De schapen en geiten hadden minder energie nodig om zich warm te houden en zo bleef er meer over voor de lammetjes.

Behalve lammetjes zijn onlangs ook tien mooie biggetjes geboren van onze Bonte Bentheimer Dora. Aan het eind van de zomer verwachten we ons eerste nest raszuivere Berkshire-biggetjes. Vader Bèrke en moeder Bonnie hebben het al een tijdje gezellig samen.

Verder wordt er volgende maand waarschijnlijk weer een Alpaca-lammetje geboren. Ook verwachten we binnenkort de eerste kuikentjes van onze Hollandse krielen en sabelpoot-kippen. En er komt een eerste nest van de Vlaamse hazen (een konijnensoort). Echte paaskuikens en paashazen dus.

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer