Tijdelijk afscheid van onze kippen

De nieuwe maatregelen gelden sinds 8 december, toen in Nederland opnieuw een geval van vogelgriep naar buiten kwam. Sindsdien zijn wij verplicht ons pluimvee zodanig af te schermen dat de vogels niet in aanraking kunnen komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Op onze boerderij heeft dat vooral vervelende gevolgen voor onze kippen. Die zouden we moeten opsluiten in de kleine kippenrennen. Ruim een jaar geleden gebeurde hetzelfde en toen duurden de maatregelen maar liefst vijf maanden. 

Wij vinden het niet verantwoord onze kippen opnieuw zo'n lange periode te moeten opsluiten. Daarmee doen we hun welzijn ernstig tekort. Daarom hebben we besloten tijdelijk afscheid van ze te nemen. Het grootste deel van de kippen is ondergebracht bij particulieren. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer
Hoog bezoek van Sinterklaas 5 november 2017

Op zondag 26 november krijgen wij hoog bezoek. Dan komt Sinterklaas naar Daalhoeve. Hij wordt verwacht om 13 uur en blijft tot 14.30 uur.

Lees meer