Stallen op terrein Erica zijn klaar, maar aanplant bomen uitgesteld

Boerderij Daalhoeve pacht het weiland sinds enige maanden van de Stichting Elisabeth Strouven. In samenwerking met de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) willen wij van het weiland een boomgaard maken met hoogstamfruit, met appels, peren, pruimen, kersen en kweepeer. We kiezen daarbij ook voor bijzondere en oude rassen. Het weiland wordt begraasd door onze minipaardjes. Ze worden dagelijks verzorgd door een team van Daalhoeve, dat deels bestaat uit mensen die in het kader van de maatschappelijke ondersteuning door de gemeente een steuntje in de rug nodig hebben. Daarmee vervult het terrein een sociaal-maatschappelijke functie, terwijl het tevens de buurt verfraait met een boomgaard die in het voorjaar garant zal staan voor een bloesemspektakel. Het fruit van de boomgaard gaan we verwerken en verkopen op de boerderij. 

Oorspronkelijk zouden de bomen op 9 december feestelijk worden geplant, maar dit hebben we helaas moeten uitstellen. Volgens de gemeente moet er op het terrein eerst een archeologisch bodemonderzoek plaatsvinden. We zijn nu in gesprek met de gemeente om te bekijken hoe we deze impasse kunnen doorbreken. 

Inmiddels hebben we op het terrein al wel de stallen gebouwd. Ze bevatten onder meer vijf paardenboxen. De stallen liggen zo ver mogelijk uit het zicht van de buurtbewoners. Wanneer ook de bomen kunnen worden geplant, is nog onduidelijk. We hopen dat het niet te lang duurt, want ze moeten echt deze winter nog de grond in. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer