Stallen op terrein Erica zijn klaar, maar aanplant bomen uitgesteld

Boerderij Daalhoeve pacht het weiland sinds enige maanden van de Stichting Elisabeth Strouven. In samenwerking met de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) willen wij van het weiland een boomgaard maken met hoogstamfruit, met appels, peren, pruimen, kersen en kweepeer. We kiezen daarbij ook voor bijzondere en oude rassen. Het weiland wordt begraasd door onze minipaardjes. Ze worden dagelijks verzorgd door een team van Daalhoeve, dat deels bestaat uit mensen die in het kader van de maatschappelijke ondersteuning door de gemeente een steuntje in de rug nodig hebben. Daarmee vervult het terrein een sociaal-maatschappelijke functie, terwijl het tevens de buurt verfraait met een boomgaard die in het voorjaar garant zal staan voor een bloesemspektakel. Het fruit van de boomgaard gaan we verwerken en verkopen op de boerderij. 

Oorspronkelijk zouden de bomen op 9 december feestelijk worden geplant, maar dit hebben we helaas moeten uitstellen. Volgens de gemeente moet er op het terrein eerst een archeologisch bodemonderzoek plaatsvinden. We zijn nu in gesprek met de gemeente om te bekijken hoe we deze impasse kunnen doorbreken. 

Inmiddels hebben we op het terrein al wel de stallen gebouwd. Ze bevatten onder meer vijf paardenboxen. De stallen liggen zo ver mogelijk uit het zicht van de buurtbewoners. Wanneer ook de bomen kunnen worden geplant, is nog onduidelijk. We hopen dat het niet te lang duurt, want ze moeten echt deze winter nog de grond in. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer