Overname groenbeheer Keurmeestersdreef

De overname van het beheer gebeurt in het kader van Mijn Groen Maastricht, het programma van de gemeente om onder meer stukken openbaar groen in beheer te geven bij bewoners. De boerderij gaat in dit verband meerdere activiteiten ondernemen in de omgeving: we helpen bewoners bij het zelf onderhouden van de blokhagen aan de Lutetiahof en de rozenperken aan de Vestahof, nemen het onderhoud over van het groen achter de Marsanahof en de haag aan de zijde van de Glazeniersdreef en gaan het groen beheren op de heuvel tegenover het tankstation. We maken hier een mooie wei met enkele hoogstam fruitbomen, die wordt omheind met een authentieke Limburgse meidoornhaag. De bestaande bomen en wandelpaden blijven gewoon staan en in tact. 

De wei gaan we gebruiken voor speelactiviteiten met kinderen en activiteiten met dieren, bedoeld voor zorgcliënten. Dat wil zeggen dat we op de wei overdag – tijdens de openingstijden van de boerderij – regelmatig minipaardjes, ezels, pony’s of schapen laten grazen. Incidenteel gebeurt dat ook in het weekend. We hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt over het maximaal aantal dieren dat op de wei mag en het voorkomen van overlast voor de buurt. Daarbij blijft het open karakter van dit groene gebied voor de buurtbewoners gehandhaafd. Zo heeft de omheining twee looppoortjes die op de momenten dat in de wei geen dieren staan open blijven. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer