Overname groenbeheer Keurmeestersdreef

De overname van het beheer gebeurt in het kader van Mijn Groen Maastricht, het programma van de gemeente om onder meer stukken openbaar groen in beheer te geven bij bewoners. De boerderij gaat in dit verband meerdere activiteiten ondernemen in de omgeving: we helpen bewoners bij het zelf onderhouden van de blokhagen aan de Lutetiahof en de rozenperken aan de Vestahof, nemen het onderhoud over van het groen achter de Marsanahof en de haag aan de zijde van de Glazeniersdreef en gaan het groen beheren op de heuvel tegenover het tankstation. We maken hier een mooie wei met enkele hoogstam fruitbomen, die wordt omheind met een authentieke Limburgse meidoornhaag. De bestaande bomen en wandelpaden blijven gewoon staan en in tact. 

De wei gaan we gebruiken voor speelactiviteiten met kinderen en activiteiten met dieren, bedoeld voor zorgcliënten. Dat wil zeggen dat we op de wei overdag – tijdens de openingstijden van de boerderij – regelmatig minipaardjes, ezels, pony’s of schapen laten grazen. Incidenteel gebeurt dat ook in het weekend. We hebben met de gemeente goede afspraken gemaakt over het maximaal aantal dieren dat op de wei mag en het voorkomen van overlast voor de buurt. Daarbij blijft het open karakter van dit groene gebied voor de buurtbewoners gehandhaafd. Zo heeft de omheining twee looppoortjes die op de momenten dat in de wei geen dieren staan open blijven. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer