Kikkerdrilmiddag 12 april

woensdag 12 april 2017, 14:00 tot 17:00

Ouders, leerkrachten en kinderen kunnen op woensdagmiddag 12 april op verschillende plekken in Maastricht een beetje kikkerdrik (of al kleine kikkervisjes) afhalen. Dat kan onder meer vanaf 14 uur op Boerderij Daalhoeve. Als de kikkervisjes groot geroeid zijn, kunnen ze vrij gelaten worden op de plek waar ze zijn afgehaald. Een ‘gebruiksaanwijzing’ voor de verzorging krijg je er bij. Thuis (of in de klas) is een plastic of glazen bak van ± 46 x 26 x 24 cm nodig. 

De kikkerdrilmiddag wordt georganiseerd door het CNME. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Op de boerderij zijn dan ook mooie knipplaten te krijgen, zoals een vliegenhapper, een kikkermasker of een bouwplaat kikker.

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer