Lammetjesdagen groot succes

De jaarlijkse Lammetjesdagen startten dit jaar in de laatste week van januari. Als eerste waren de geiten aan de beurt. Er zijn van vier geitenrassen lammetjes geboren. Vlak na de Carnaval begonnen de schapen met lammeren. Ruim veertig schapen waren drachtig. Samen met de geiten zetten zij 89 lammetjes op de wereld. De bezoekers konden ze tijdens de openingstijden van de boerderij komen bekijken en sommigen hadden zelfs het geluk een geboorte van nabij mee te maken.

We hadden dit jaar trouwens twee bijzondere geboortes. Een Mergellandschap kreeg maar liefst vier kleintjes, een unicum. En er werd een lammetje geboren met een krulstaart. Even dachten wij dat ons jonge Berkshire-varkentje Bèrke op vrijersvoeten was geweest, maar hij is daar echt te jong voor. Het zal dus een speling van de natuur zijn.

Graag verwelkomen we u ook volgend jaar weer op onze Lammetjesdagen. Het is ieder jaar weer een spannende en bijzondere tijd waarin de medewerkers van de boerderij hun beste beentje voorzetten.  

 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer