Burendag

zaterdag 27 september 2014, 14:00 tot 17:00

De Eetbare Loper is onze eigen variant van de Groene Loper die straks wordt aangelegd bovenop de nieuwe A2-tunnel. De Eetbare Loper is een wandelroute over de boerderij die de bezoeker in een aantal etappes laat zien hoe voedsel vroeger werd en nu wordt verbouwd. De wandeling voert straks onder meer langs pompoenen, het nieuw te bouwen bijenpaviljoen, een pruimen- en perenwei, de wijngaard Daalhoeve, de appelweide, leifruit en veldjes voor groenten en aardbeien. We gaan hier ook activiteiten aan koppelen, zoals imkerlessen en workshops (zelf verbouwen van groenten en fruit, koken uit eigen tuin, zelf producten verwerken). 

Eerste stap is het plantrijp maken van de strook grond die we er onlangs hebben bijgekregen aan de rand aan de Aureliushof. En dat doen we graag met onze buren tijdens de jaarlijkse Burendag. We willen beginnen om 14 uur en na afloop trakteren we onze buren op een gezellige barbecue. 

U kunt u opgeven via het inschrijfformulier op de boerderij of door een mail te sturen naar info@daalhoeve.nl

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer