Mini-luchtmeetstation

In totaal zijn in Maastricht op zestig plekken mini-luchtmeetstations geplaatst. Met deze buisjes kan in de verschillende delen van de stad de luchtkwaliteit worden gecontroleerd. Daarvoor wordt eens per maand het gehalte aan stikstofdioxide in de verzamelde lucht gemeten, omdat dit een sterke indicator is voor de met het verkeer samenhangende luchtvervuiling.
Wij doen mee aan dit onderzoek omdat het past in onze ecologische taak en visie op duurzaamheid. Daarom brengen wij graag elke maand het buisje naar het laboratorium. Zodra er resultaten zijn van het onderzoek, laten we u dat weten. Behalve bij de boerderij hebben wij overigens ook mini-luchtmeetstations geplaatst bij het dierenpark in het Stadspark en de hoogstamwei op het voormalige Erica-terrein.

 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer