Mini-luchtmeetstation

In totaal zijn in Maastricht op zestig plekken mini-luchtmeetstations geplaatst. Met deze buisjes kan in de verschillende delen van de stad de luchtkwaliteit worden gecontroleerd. Daarvoor wordt eens per maand het gehalte aan stikstofdioxide in de verzamelde lucht gemeten, omdat dit een sterke indicator is voor de met het verkeer samenhangende luchtvervuiling.
Wij doen mee aan dit onderzoek omdat het past in onze ecologische taak en visie op duurzaamheid. Daarom brengen wij graag elke maand het buisje naar het laboratorium. Zodra er resultaten zijn van het onderzoek, laten we u dat weten. Behalve bij de boerderij hebben wij overigens ook mini-luchtmeetstations geplaatst bij het dierenpark in het Stadspark en de hoogstamwei op het voormalige Erica-terrein.

 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer